bitcoin fiyat yukselisi
Uzun zamandır beklenen Bitcoin fiyat yükselişi başlıyor mu?

Uzmanlar tartışıyor: Uzun zamandır beklenen Bitcoin fiyat yükselişi başlıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin söz konusu olduğunda çok fazla pozitif momentumdan söz edilebilir. Fiyat şu an biraz da olsa mücadele ediyor olsa da, uzmanlar gelişimin olumlu devam edeceğine inanıyor. Bu son Bitcoin fiyat yükselişi, birçok spekülasyon ve karışıklığa neden oldu. Büyük yatırımcıların aldıkları pozisyonlarla bağdaştırılan bu yeni teknik güncellemeler, ani fiyat hareketlerinin sorumlusu olarak görülüyor.

Her türlü gelişme Bitcoin fiyat yükselişi için tetikleyici olabilir

2018 yılı, henüz Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için çok büyük bir yıl olarak gözükmüyor.karşıt fikirliler, bu yılın ilk çeyreğinde yaşanan  güçlü bir düşüş trendinin Bitcoin’in sonu olacağını savundular. İşin gerçeği ise, piyasaların çok çabuk iyileşiyor olduğudur. Sadece bu aşamada bekleneceği gibi geçici bir düşüş gerçekleşecektir. Yine de, Bitcoin için gelecek olan teknik gelişmeler bu endüstri üzerinde büyük bir etki yaratacaktır.

Ölçekleme Bitcoin birkaç yıldır oldukça büyük bir problem olmuştur. Bu dönem ise, bu konuda son derece uygun iyileştirmeler görebileceğimiz anlaşılıyor. “The lightning” teknolojisi bir çok problemi çözmektedir. Ancak daha fazla gelişme hala garanti edilememektedir. Aynı zamanda, Bitcoin’i aniden daha çekici hale getiren bazı pozitif düzenleyici değişiklikler de bulunuyor. Regülasyon her zaman tartışmalı bir konu olmasına rağmen, bu endüstriye daha fazla meşruluk sağladığı da bir gerçektir.

Bitcoin düzenlemesinin ikinci bir olumlu yönü daha bulunuyor. Artık büyük yatırımcılar, kripto para hareketlerine karşılık daha dikkatli davranıyorlar. Uygun düzenleme, bir noktada kurumsal yatırımcıları çekecektir. Şimdiye kadar, George Soros ve Rockefellers Bitcoin yatırım stratejilerini oldukça netleştirdiler. Düzenlenen Bitcoin ile bu aşamada dünyanın önde gelen kripto para biriminin ihtiyaç duyduğu bir şey olan daha yasal bir yatırım ortamına kavuşması muhtemeldir.

Akıllardaki en büyük soru: Bitcoin fiyat yükselişi sürecek mi?

Bu sorunun şu anda cevaplanması çok daha zor. Grafiklerde oluşan negatif basınçla, bu konuda her şey mümkün gibi gözüküyor. Bitcoin fiyatının genel eğilimi oldukça olumlu, yani herkesin isteyebileceği bir durum. Özellikle fiyatlar biraz daha düşerse, kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e para aktaracaklar. Dahası, bankalar gibi geleneksel finans kuruluşları da bu yılın sonunda Bitcoin ticaret hizmetleri sunmaya başlıyor.

Bunu yapan firmalardan biri Goldman Sachs. Firma geçtiğimiz günlerde bir Bitcoin ticaret masası kurma faaliyetleri için önemli bir iş alımında bulundu. Bu planlar henüz kesinleşmedi. Ancak ilginç bir resim çiziyorlar. İngiltere bankası Barclays da aynı faaliyet üzerinde çalışıyor. Ancak henüz yakın tarihli bir lansmanla ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunmadılar.

Bitcoin söz konusu olduğunda büyük resime bakmak her zaman önemlidir. Bu oldukça dalgalı seyreden kripto para, kurulduğu günden bu yana sağlam bir yükseliş görmüştür. Kripto para uzmanlarının genel görüşü ise bu eğilimin şiddetini azaltmadan devam edeceği yönündedir. Yine uzmanların görüşüne göre, 10.000 dolar direnci kırılması için beklenen psikolojik bir engeldir.Fakat bu tam olarak ne zaman olacak? Kimse tarafından bilinemez.

btcnewstoday

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin