461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?
461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?

Bitcoin fiyat yönü teyidi için ters grafikler nasıl kullanılır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çoğu zaman açık bir pozisyonu olan Bitcoin yatırımcıları, gelecekteki fiyat hareketinin yönünü belirlemeye çalışırken önyargılı olurlar. Doğal olarak, önyargı açık pozisyonlarıyla aynı yöndedir. Bu önyargıyı kaldırmanın etkili bir yolu, ters çevrilmiş bir grafik kullanmaktır.

Diyelim ki Bitcoin (BTC) grafiğinin yükseliş yanlı görünüyor ancak son zamanlarda bir alış (long) pozisyonu açtığınız ve yukarı doğru bir hareketle kâr etmek istediğiniz için bunun olabileceği konusunda şüphelisiniz.

Bu önyargıyı tersine çevrilmiş bir grafik kullanarak kaldırabiliriz. Grafik ters çevrildikten sonra düşüş eğilimi gösteriyorsa, önyargıyı ortadan kaldırabilirsiniz. Aksi doğruysa, önyargının nereden geldiğini belirlemek için geri dönüp analizi yeniden yapmanız gerekebilir. Düşüş eğilimiyle ilgili ön yargıyı kaldırmak istiyorsak bunun tersi geçerlidir. Grafiği ters çevirmek ve yükseliş yönlü bir görünüm elde etmek düşüş eğiliminin olmadığı anlamına gelir.

Girişimci ve teknik analist @traderescobar, mevcut Bitcoin fiyat hareketinin düşüşe geçtiğini belirtti. Onun belirtmek için ters çevrilmiş grafiği kullandı.

Ayrıca, “Bitcoin bu hafta bir çöküş yaşayacağını” iddia ederken, yatırımcıların satış (short) pozisyonuna girmesi gerektiğini söyledi. Bunu yakından inceleyelim ve ne kadar muhtemel olduğuna bir bakalım.

https://twitter.com/TraderEscobar/status/1182217122383925248

Bitcoin: Yükseliş trendinde mi? Düşüş mü?

Bitcoin grafiğine bakıldığında, hareketli ortalamalar (MA) hemen göze çarpıyor. BTC fiyatı, 200 günlük hareketli ortalamanın altında seyrediyor ve 20 günlük hareketli ortalamanın üstünde destek buldu.

Bununla birlikte, 10 günlük MA düşüş eğilimi göstererek potansiyel düşüş trendini destekliyor. 200 günlük MA’nın yukarı yönlü kırılarak yükseliş göstergesi, kısa vadeli MA’lardan gelen olası düşüş eğiliminden daha güçlü.

(Not: Aşağıda sunulan her iki grafik de terstir ve yorumlama ona göre yapılmıştır.)

Düşük hacim

Bir başka ilginç gelişme, bu düşüş sırasındaki son derece düşük hacim seviyelerinin görülmesi. Ayrıca, Bitcoin fiyatı önceki hamlenin 0.382 fib seviyesinde hala mücadele ediyor – bu da yeni bir trendin başlangıcından daha fazla bir geri çekilme olma ihtimalini artırıyor.

0,5 ile 0,618 fib seviyeleri arasındaki 9000 – 9200 dolar destek alanı, potansiyel olarak 7000 dolara doğru bir hareket öncesi çok muhtemel bir geri dönüş alanı sunmaktadır.

bitcoin price

Sonuç

Bitcoin grafiğini tersine çevirirken aşağı yönlü bir görünüm elde ediyoruz. İlk fiyat tahmini düşüş yönlü ve ters grafik olduğundan yükselişe işaret ediyor.Bu durumda önyargının olmadığı sonucuna varabiliriz.

Bu nedenle, Bitcoin fiyatının potansiyel olarak yaklaşık 9200 dolara yükseldikten sonra düşmesi muhtemel.

beincrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin