Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.
Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.

Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl ilk olarak mayıs ayında saldırıya uğrayan dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, bugün bir saldırıyla daha sarsıldı.

Mayıs 2019’da 7 bin BTC’lik bir kayba yol açarak kripto para kullanıcıları arasında güvenlik kaygıları oluşmasına sebep olan Binance bugün yeniden saldırıya uğradı. Bilgisayar korsanları bu kez borsanın DEX isimli merkezsiz platformunu hedef aldı.

Binance CEO’su doğruladı

Saldırı kısa süre içinde Binance’in resmi iletişim kanalları ve CEO Changpeng Zhao tarafından doğrulandı.

Borsanın CEO’su CZ, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

Tüm para çekme işlemlerini etkileyen bir sunucu sorunumuz var. Düzeltmek için kabaca 1-2 saat gerekebilir. Sorunun ne olduğunun ve nasıl düzeltileceğinin farkındayız. Halen daha tutarlı bir ETA üzerinde çalışıyoruz. Sizi haberdar edeceğim. Rahatsızlık için özür dileriz.

Kripto para cüzdan sağlayıcı ZenGO’nun CEO’su Ouriel Ohayon ise saldırının Binance DEX’te bulunan SAFU cüzdanlarına gerçekleştirildiğini ve bir süre bu cüzdanların kullanılmaması gerektiğini açıkladı.

Ohayon:

Cüzdan hack alarmı: SAFU Wallet’ı kullanmayın. Halihazırda pek çok kötü niyetli kod yerleştirildi ve çok miktarda para çalındı.

Sorun düzeltildi

Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından TSİ 15.40’ta yapılan açıklamaya göre saldırı bertaraf edildi ve sistemler tamamen düzeltildi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin