Öncü analistler Bitcoin için “2017 benzeri boğa koşusu” sinyali tespit etti!
Öncü analistler Bitcoin için “2017 benzeri boğa koşusu” sinyali tespit etti!

Bitcoin fiyat hareketlerini yüzde 95 doğru tahmin eden metriğe göre inanılmaz BTC fiyat öngörüsü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto analisti ve Simply Explained yazarı Julian Hosp, yeni bir araştırma yayınladı. Hisse senetlerinin stok-akış oranı hesaplamasında kullanılan bir metriği Bitcoin üzerinde uyguladı. %95 oranında isabetli tahmin yapan metriğe göre, Bitcoin önümüzdeki 10 yılda 1 milyon dolara varan bir yörünge üzerinde hareket ediyor.

Bitcoin 2020’de 100.000 dolar

Oran, gelecekteki değeri tahmin etmek için belirli bir emtianın mevcut arzını, her yıl üretilen miktara bölerek hesaplar. Bitcoin’in nereye gideceğini belirlemek için oranı kullanırken, önde gelen kripto para biriminin sınırlı 21 milyon token arzı ana faktör olarak ortaya çıkmaktadır. Kısa vadede Hosp, 2020’de madencilere verilen blok ödülünü yarıya indirecek olan halving’in, BTC’nin fiyatını 100.000 dolar ile 300.000 dolara arasında bir değere taşıyacağını belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

 Birdenbire daha az üretime sahip olacağız… Bu yüzden oranı korumak için yarıya indirdikten sonra, Bitcoin fiyatı iki katına çıkmalı. Ancak şimdi rezervlerin altına oranla kıyaslandığında çok daha düşük, yani fiyat aslında 100.000 dolara, belki de 300.000 dolara ulaşmalı. Ve sonra her zamankine benzer bir gerileme yaşayacağız, yaklaşık 40.000 dolara kadar.

Bitcoin 2030’da 1 milyon dolar

Bitcoin’in arzı önümüzdeki 10 yıl boyunca azalmaya devam ederken Hosp, 1 BTC fiyatının 1 milyon dolara çıkacağı tahmin ediliyor ve şunları söylüyor:

Bunu hesaplamanın tamamında burada görebilirsiniz. Açıkçası zamanla bir milyona ulaşacağız, ancak bu uzun vadeli olacak bir şey. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 1 milyon dolara ulaşacağız.

Hosp, Bitcoin’in fiyat geçmişine bakarsanız oranın şaşırtıcı derecede doğru olduğunun görüleceğini söyledi:

Tüm bu stok akış değerlerine göre son yıllara baktığımız zaman metriğin %95 oranında doğru olduğunu görüyoruz. Ve eğer düşünürseniz, bu delilik. Bu çok kesin bir tahmindir. Yani 2014 balonunu öngörebilirdiniz, 2016’da ne olacağını bilebilirdiniz. Tüm bunları önceden tahmin edilebilirdi … 2017 balonunun burada yükseldiğini fark ederdiniz ve şimdiden gelecek değeri görebiliyorsunuz.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin