Bitcoin fiyat düşüşü sonunda CME boşluğunu doldurdu ve yükseliş geldi
Bitcoin fiyat düşüşü sonunda CME boşluğunu doldurdu ve yükseliş geldi

Bitcoin fiyat düşüşü sonunda CME boşluğunu doldurdu ve yükseliş geldi.. CME gap’ı ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4 Ocak 2020’de, Bitcoin fiyatı, pazarın en yüksek seviyesi olan birim başına 33.800 $ ‘dan, saat 05.00’den (EST) birkaç dakika sonra 27.734 $’ a düşerek yılın en düşük noktasına düştü. Aslında, fiyat düşüşü CME Group’un büyük vadeli işlemler açığını, düzenlenen borsada yükselişten bu yana art arda altı boşluk gördükten sonra doldurdu. Bu arada, diğer bazı kripto para birimleri önemli kazançlar gördü ve lider kripto varlık kadar düşmedi.

Bitcoin (BTC) fiyatları Pazartesi sabahı 1:30’dan 5: 15’e (EST) kadar toplamda % -17.94 değer kaybetti. Pazar günü, BTC’nin günlük yüksek seviyesi birim başına 33.800 dolar civarındaydı ve ertesi gün sabah saat 17.15’te fiyat, token başına 27.734 dolardan 2021’in en düşük seviyesine düştü. O zamandan beri, fiyat toparlandı (% 15.38) ve 32.000 $ bölgesinin üzerine çıktı. Tesadüfen, düşüş CME Group’un büyük bitcoin vadeli işlem boşluklarından birini de doldurmuştu.

Bitcoin fiyat düşüşü sonunda CME boşluğunu doldurdu ve yükseliş geldi

4 Ocak 2020 Pazartesi, bitcoin (BTC) toparlanmadan önce 27.734 $ ‘a düştü.

Örneğin, 2013’ten beri “Lowstrife” lakaplı Bitcoin tüccarı dün 21.000 Twitter takipçisine CME’nin art arda 6. gapının oluştuğunu söyledi. Lowstrife, “Bu CME bitcoin vadeli işlemleri için art arda 6. boşluk,” diye tweet attı. “Bunlardan 4 tanesi büyük (>% 6) boşluklar, 2 tanesi küçük olarak belirtildi.

Alım satım boşlukları oluşuyor, çünkü CME Group yalnızca Pazartesi’den Cuma’ya kadar faaliyet gösteren düzenlenmiş bir piyasa ve bitcoin fiyatı hafta sonu boyunca Cuma günü yapılan son fiyat görüşmesinden sonra önemli ölçüde yükselir veya düşerse, tüccarlar vadeli işlemler piyasasının durduğu yerde bir boşluk (gap) görebilir. 23.790 $ ile 26.525 $ arasında oluşan çok büyük bir CME bitcoin vadeli işlemler açığı vardı. Şimdiye kadar kaydedilen en büyük CME bitcoin vadeli işlem boşluklarından biriydi. Spot fiyatlar ve vadeli işlemler piyasa fiyatları arasındaki yanlış hizalanmış ticaret tutarsızlıkları, CME’nin ticareti geçici olarak durdurmasına neden oldu.

Vadeli işlemler boşlukları sık sık meydana gelir ve BTC/USD grafiğinde spot fiyatlar ile vadeli işlemler piyasa fiyatları arasında epeyce vardır. Boşluklar uzun süre kalabilir ve asla dolmayabilir. Ancak, tüccarlar gerçek spot piyasa fiyatının dibe vurmasından önce bazı dip göstergeleri görmeleri açısından boşlukların anlamlı olduğunu düşünüyor.

Dahası, BTC sabahın erken saatlerinde yapılan işlemlerde bir miktar dolar düşürürken, bir dizi başka kripto para da kayıp gördü, ancak neredeyse BTC kadar derin değil. Ethereum (ETH), bugün birim başına 1.044 $ ‘dan işlem gören % 14’ün üzerine çıktı. Bitcoin cash (BCH) % 5’in üzerine çıktı ve şu anda 410 $ ‘lık fiyatın üzerinden geçiyor. Cardano (ADA), birim başına 0,21 $ ‘dan işlem gördüğü için % 9’un üzerinde artış gösterdi. Var olan 7.500’den fazla kripto varlığın tüm piyasa değeri, Pazartesi günü hala 841 milyar dolar civarında seyrediyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin