Stabil coin talebi tavan yaptı: Rezervler ATH gördü
Stabil coin talebi tavan yaptı: Rezervler ATH gördü

Stabil coin talebi tavan yaptı: Rezervler ATH gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stabil coin ‘ler 2020’ye hakim oldu ve şimdi 2021’i de popüler olmaya hazırlar. Geçen yıl, itibari stabil coinlerin piyasa değeri 5 milyon dolardan 27 milyar dolara çıktı. Şu an, stabilcoin piyasa değeri CoinGecko’ya göre 30 milyar doları aştı.

Tether (USDT), 22,75 milyar dolarlık piyasa değeri ve 20,60 milyar dolarlık işlem hacmiyle stabil coinlerin kralı olmaya devam ederken, Coinbase ve Circle’ın USDC tokeni hızlı bir şekilde arkadan geliyor. USDC, 4,21 milyar dolarlık piyasa değeri ile 693 milyon dolarlık bir hacmi yönetiyor.

USDC, sadece 2 milyar USDT’ye kıyasla Aralık ayında yaklaşık 1 milyar basıldı.

image2

Aralık 2019’da USDC’nin piyasa değeri 500 milyon dolardı ve bu da Temmuz 2020’de 1 milyar dolara çıktı.

USDC 2.0’ın oluşturulmasına yardımcı olan Pete Kim, “USDC’nin 2020’deki büyümesi büyük ölçüde Merkeziyetsiz Finans’ın (DeFi) büyümesinden kaynaklandı, burada USDC, Coinbase Cüzdanda hem kullanıcılar hem de geliştiriciler tarafından tercih edilen bir numaralı fiat destekli stabil coin olmaya devam ediyor. USDC, farklı protokoller arasında bir değişim aracı olarak hareket ediyor, ”diye ekledi.

Geçtiğimiz günlerde Coinbase, Kim’e göre “yükseltme için gecikmiş” olan USDC’nin en son sürümünü duyurdu.

Stablecoinler, kripto para piyasasında likiditeyi artırıyor ve ticaretin daha hızlı ve daha ucuz olmasını sağlıyor.

Piyasada bu fiat tabanlı kripto varlıkları ile ilgili ilginç bir eğilim görüldü. BTC ve ETH gibi dijital varlıklar, HODLing için borsalardan hareket ederken, bu kripto para birimi ticaret platformlarının stabil coin rezervleri, Crypto Quant veri kaynağına göre Ağustos ayında 1,3 milyar olan ATH’ye 3,137 milyar olarak ulaştı.

image1

Binance’in stablecoin BUSD borsa rezervleri de son üç hafta içinde 327 milyon BUSD ile ATH’ye ulaştı.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin