featured

Bitcoin fiyat hareketi belirsizlikten kurtuluyor! 25,000 dolar kırılabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, 2023’ün ilk üç haftasında kayda değer bir ralli yaşadı. Ancak daha sonra 23,400 dolar seviyesinin altına düştü ve bir süredir yatay hareket ediyor.  Ortaya çıkan konsolidasyon aşaması, agresif alımların ardından fiyat hareketine kısa bir mola verdirdi ve yükseliş ivmesini geri kazanmasına olanak sağladı. Bugün piyasa liderinin fiyatı 23,400 dolarda bulunan direnç noktasından bir çıkış girişiminde bulundu. Bu da alıcıların daha fazla ralli için harekete geçtiğini gösteriyor.

Bitcoin

23,400 dolarda bulunan direnç noktasının üzerinde kapanan günlük mum, fiyatları %5,2 oranında artırarak 25,000 dolara dokunmasına olanak sağlayabilir. 20 ve 200 EMA seviyeleri arasındaki yükseliş geçişi, toparlanma hareketlerinin yeniden başlamasını teşvik ediyor.

Bitcoin için gün içi işlem hacmi, 22,2 milyar dolardır. Bu da %13’lük bir artış gerçekleştiği anlamına geliyor.

Bitcoin fiyatı, 2023’ün ilk üç haftasında grafiğinde parabol şeklinde bir toparlanma gerçekleştirdi. Bu boğa koşusunun ortasında, piyasa liderinin fiyatı 1 Ocak’ın en düşük seviyesi olan 16,499 dolardan %42 oranında bir yükseliş kaydetti ve 23,400 dolara dokundu.

Ancak 4. haftada Bitcoin fiyatı yatay hareket etmeye başladı ve 23,400 dolarda bulunan direnç noktasını aşmak için mücadele verdi. Ayrıca, günlük mumların her iki ucundaki yüksek reddedilişler piyasadaki belirsizliğe işaret ediyor.

Bu mum ayrıca, tükenmiş yükseliş momentumunun işaretlerini yansıtıyor. Fiyat, söz konusu direnç ile 22,500 dolarda bulunan destek noktası arasında küçük bir değerlendirme aşaması yarattı. Bu konsolidasyon, son ralli sırasında aşırı alımı stabilize ettiği için Bitcoin fiyatı için önemliydi. Ayrıca fiyatlar, yeni kazanılan seviyelerin üzerindeki sürdürülebilirliklerini de kontrol etti.

BTC fiyatı, bugün bir yükseliş ivmesi yarattı ve bunun sonucunda %2,25 oranında bir yükseliş kaydetti.

Uzun yeşil mum, 23,400 dolarda bulunan direnç noktasını delerek, yükseliş momentumunu serbest bıraktı. Günlük mum, ihlal edilen direncin üzerinde kapanırsa, onu destek noktasına çevirecek ve yukarı yönlü toparlanmayı destekleyecektir.

Patlama sonrası ralli, muhtemelen fiyatı %5,3 oranında artırarak 25,000 dolarda bulunan psikolojik engelin aşılmasına olanak sağlayacaktır.

Öte yandan günlük mum tekrar 22,500 dolarda bulunan direnç noktasının altına kapanırsa, konsolidasyon aşaması birkaç seans daha uzayacaktır.

Bazı teknik göstergeler

RSI: Yükseliş bölgesinde işlem gören günlük RSI eğimi, satın alma baskısının hâlâ yüksek olduğunu ve yakın gelecekte daha uzun bir düzeltmenin beklendiğini gösteriyor.

EMA’lar: Yükselen 20-50 ve 100 günlük EMA’lar, olası bir geri çekilme sırasında dinamik destek sağlayabilir.

Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada 23,522 dolar civarında işlem görüyor ve eğilim boğaların lehine.

BTC fiyatında takip edilmesi gereken direnç noktaları 25,000 dolar ve 28,000 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 23,400 dolar ve 22,500 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin