featured

Bir MATIC balinası beklenmeyen satışı ile dengeleri bozdu! İşte, bu hareketin sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan MATIC, ticaret aralığının zirvesine ulaşırken balinalardan gelen bir satış baskısıyla karşı karşıya.

Bir MATIC balinası, piyasadaki muazzam yükselişinin ortasında milyonlarca dolar değerinde token satarak beklenmedik bir hamle yaptı. Balina, bu satışın ardından bir miktar DAI satın aldı. Balinanın cüzdanındaki ilk MATIC işlemi, token 0,02 dolardan işlem görürken gerçekleşmişti.

Satışın sebebi ne?

Lookonchain tarafından paylaşılan zincir üstü verilerin gösterdiği gibi bu balina, ortalama 1,14 dolar fiyatla 5,2 milyon DAI karşılığında 4,5 milyon adet token sattı. Adreslerin bu fonların bir kısmını ortalama 0,02 dolardan aldığı düşünüldüğünde, elde edilen kâr üç haneli rakamlara ulaştı.

MATIC balina

Böyle beklenmedik bir hareketin arkasındaki en olası sebep, son birkaç gündür piyasada ralli yapan MATIC token’ının fiyat performansı. Altcoin, 1 Ocak’ta yerel dip seviyesine dokunduğundan beri %52’den fazla değer kazandı.

Yeni yılda fiyat, 2022’nin sonuna kıyasla çok daha sağlam bir performans gösteriyor. Pazar çapındaki rallinin yanı sıra, MATIC yukarı yönlü hareketine Bitcoin veya Ethereum gibi piyasa liderlerinden daha erken başladı.

Pazarın büyük ölçüde toparlanmasından önce Polygon, çeşitli blockchain’ler ile ilgili etkinlikleri finanse ederek, ekosisteme daha fazla geliştirici çekmeyi amaçladı. Bununla uzun vadeli vizyonlar geliştirerek ağın temel büyümesi üzerinde aktif olarak çalışıyordu.

Fiyat açısından bakıldığında, MATIC diğer altcoin’lerden çok daha sağlam performans gösteriyor. Altcoin’in fiyatı, Temmuz ayından bu yana bir aralıkta hareket ediyor. En son fiyat hareketi ise balinadan gelen satış hareketi ile şekillendi.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin