Bitcoin fiyat artışını fırsat bilen Bitmain, SEC’e başvurmayı planlıyor
Bitmain yatırımcıları şirketin batacağını düşünüyor

Bitcoin fiyat artışını fırsat bilen Bitmain, SEC’e başvurmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırımcılar en popüler dijital varlığın fiyatına odaklandıklarından, Bitmain İlk Halka Arz Planlarını Amerika Birleşik Devletleri’ne taşıyor gibi görünüyor. Bloomberg’in 21 Haziran’da yayınlanan raporuna göre, Çin kripto madenciliği devi bir halka arz ile Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurmayı hedefliyor.

Bitmain ABD’de bir halka arz başlatmak istiyor

2018 yılında, Bitmain Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasında bir halka arz listelemek için başvurdu. Ancak, pazardaki deneyimleri iyi değildi. Başvurular, 26 Mart’ta sona ermiş olup, şirketin hedeflediği 3 milyar dolarlık yatırım sağlanamadı.

Bu nedenle, Çin devi Bitcoin’de (BTC) yeni bir fiyat artışı ve piyasaya olan ilginin artması ile birlikte yeniden denemeye ve gerekli belgeler ile ABD’de SEC’e başvurmaya karar verdi. Firmanın henüz gerekli belgeleri sunmadığı bilinmesine rağmen, yakın gelecekte başvuru yapması bekleniyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, firma Hong Kong’daki yatırımcılardan 3 milyar dolar fon toplamayı planlıyordu. Bloomberg şimdi, bu fon sağlama hedefinin Amerika Birleşik Devletleri’nde 300 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasına indirileceğini öne sürüyor.

Bitmain, ASIC madencilik pazarındaki en büyük şirketlerden biri

Birkaç saat önce, Bitcoin’in fiyatı 10.000 doları aştı ve bu da en popüler dijital varlık için piyasada büyük ilgi olduğunu gösteriyor. Bitcoin, 2018 Aralık ayında 3.200 ABD Dolarına ulaşmış olmasına rağmen, yatırımcılar bu dijital varlığın geleceği konusunda umutlu.

Mart ayında Bitmain, “kripto para birimi ve Blockchain endüstrisinin devasa potansiyelini” gerçekleştirmeye kararlı olduğunu açıkladı. Firma, ASIC madencilik pazarındaki en büyük şirketlerden biri. İlgilenen kullanıcıların Bitcoin’de madencilik yapmalarını sağlayan makineler satıyorlar. 2018 sonunda katıldığı farklı tartışmalar nedeniyle firma, Canaan veya Innosilicon de dahil olmak üzere piyasadaki diğer ASIC maden üreticilerine karşı sahip olduğu pazarın bir bölümünü kaybetti.

Nitekim, şirket 2018’in üçüncü çeyreğinde 500 milyon dolar zarar görmüş olabilir. Bu, ayı piyasasının madencilik sektörünü de büyük ölçüde etkilediğini göstermektedir. Blockchain.com’a göre, Bitcoin’in hash oranı 2018’nin üçüncü ve dördüncü çeyreğinde düşmeye başladı, bu da madencilik makinelerine daha az talep olduğu anlamına geliyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin