Bitcoin fırtınası yaklaşıyor! Vadeli işlemler rekor kırdı: Fiyat nereye kırılacak?
Bitcoin fırtınası yaklaşıyor! Vadeli işlemler rekor kırdı: Fiyat nereye kırılacak?

Bitcoin fırtınası yaklaşıyor! Vadeli işlemler rekor kırdı: Fiyat nereye kırılacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç haftadır nispeten sessiz bir fiyat hareketi sergileyen Bitcoin, 11.000 doların üzerindeki pozisyonunu iyice sağlamlaştırmışa benziyor. Bu konsolidasyon aşamasında, vadeli işlem yatırımcıları önemli miktarda pozisyon açarak, kripto paranın yakın vadede büyük bir hareket yapmasını beklediklerinin sinyalini veriyor.

Son olarak Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonlar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

Tipik olarak, vadeli işlemler açık pozisyonları bu boyutta bir büyüme gördüğünde temel varlık için oynaklığın yakın olduğu anlamını taşıyabiliyor.

Bu oynaklığın hangi tarafa fayda sağlayacağına gelince, Bitcoin’in dünkü güçlü haftalık kapanışı, boğaların nihayetinde ayılara üstün geleceğini gösteriyor gibi görünüyor.

Kripto para birimi büyük ölçüde 11.000 ila 12.000 dolar arasında kaldığından, son birkaç hafta Bitcoin fiyat hareketi çok heyecan verici değildi. Bu ticaret aralığının üst sınırının üzerindeki her kırılma, 12.000 dolarlık bölgenin ortalarında görülen satış baskısının aşılamamasıyla birlikte geçici kaldı.

Bu cansız fiyat hareketinin yakında sona erebileceği düşünülüyor. Bitcoin vadelilerindeki açık pozisyonların gördüğü muazzam büyüme, oynaklığın yakın olabileceğini gösteriyor.

Açık pozisyonlar 5 ayda 3 milyar dolar arttı

Kripto analiz platformu Skew’e göre, BTC vadeli işlemleri için açık pozisyonlar şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Şubat ayında da bu seviyeye oldukça yaklaşılsa da geçilememişti.

Mart ayı ortasındaki çöküş sırasında ise 2 milyar doların altı görülmüştü.

Muazzam miktardaki açık pozisyon sayısı, bir sonraki hareketin de oldukça büyük olacağını gösteriyor. Bu verinin boğaları mı yoksa ayıları mı destekleyeceğine gelince, dün BTC tarafından kaydedilen güçlü haftalık mum kapanışı, yukarı tarafın yakın olduğunu gösteriyor gibi görünüyor.

Josh Rager: “BTC fiyatı için daha iyiyi bekliyorum.”

Saygın analist Josh Rager, yakın tarihli bir tweet’inde bu haftalık kapanış hakkında konuştu ve daha da iyiyi beklediğini açıkladı.

Bu haftalık kapanıştan mutluyum. Birkaç yıldır devam eden önceki direnç aşıldı ve şimdiye kadar destek olarak tutuyoruz. Günlük 10.500 doların üzerinde ve haftalık yaklaşık 11.500 doların üzerinde kaldığımız sürece yukarı devam edebiliriz.

Devam eden konsolidasyon aşaması ne kadar uzun sürerse, sonraki hareketin bu büyük açık pozisyon miktarından kaynaklanacağı düşünülüyor.

Bu arada önde gelen bir analist, oldukça dikkat çeken Ripple tahmini ile gündemde. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin