Fed'den çok çarpıcı kripto para anketi:
Fed'den çok çarpıcı kripto para anketi: "İklim endişelerinden bile riskli"

Bitcoin Fed kararlarına nasıl tepki verdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Rezerv (FED), daha önce deneyimlenmemiş ekonomik desteği geri çekmeye başlayarak varlık alımlarını azaltma kararı aldı.

En büyük kripto para birimi Bitcoin, ABD Federal Rezervinin Kasım ayında “sıkılaşma politikası”na başlayacağının açıklamasıyla aşağı yönlü hızlı bir volatilite gördü. BTC/USDT, 21.00 mumunda yüzde 4 oranında gerileyerek 60.382 dolara kadar düştü. Ancak şu ana kadar değer kaybının kısıtlı kaldığı görülürken aynı saat diliminde alttan gelen alımlarla yeniden 63.000 dolar bandına geri döndü.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), toplantı sonrası yaptığı en son açıklamada, tahvil alımlarının her ay 15 milyar dolar azaltılacağını duyurdu.

Ancak, Fed yetkilileri tarafından alınan bir karara göre, faiz oranları şimdilik değişmedi.

ABD Merkez bankası, birçok finansal analistin beklentilerinin aksine enflasyonu hala “geçici” olarak görüyor.

Milyarder PayPal kurucu ortağı Peter Thiel kısa süre önce Bitcoin fiyatlarındaki yükselişin “gerçek” enflasyonun bir işareti olduğunu iddia etmişti.

Geçen ay, Twitter CEO’su Jack Dorsey, “hiperenflasyon” hakkındaki tartışmalı tweet’iyle hararetli tartışmaları başlattı.

Kripto piyasası volatilitesi FOMC kararları açıklanırken arttı

Bitcoin, 20 Ekim’de tüm zamanların en yüksek fiyat seviyesini 67.000 dolar olarak belirledikten sonra daha çok 60.000 dolar bandında bir konsolidasyon dönemine girdi.

Bitcoin piyasasında görülen kısa süreli düşüşün ardından gelen toparlanmaya paralel olarak toplam kripto para piyasa sermaye değeri de FOMC toplantı kararlarının açıkladığı saatlerde 2,66 trilyon dolara geriledikten sonra hızlı şekilde görülen sermaye girişleriyle yeniden 2,75 trilyon dolar bandına geri döndü.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Mezitli mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin