Bitcoin ETN Bitcoin için büyük bir kazanç olacaktı
Bitcoin ETN Bitcoin için büyük bir kazanç olacaktı

Sıcak Gelişme: ”Bitcoin ETN SEC tarafından askıya alındı!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC, son derece başarılı Bitcoin Tracker One ve Ether Tracker One’ı askıya almak için resmi bir karar yayınladı. Geçen ay Bitcoin ETF’nin reddedilmesiyle herkes hayal kırıklığına uğradığında, bir İsveçli şirket olan XBT Provider, Bitcoin ETN ürünlerinin USD’de işlem görmeye başladığını bildirerek bir teselli sunması bekleniyordu.

Bitcoin ETN Bitcoin için büyük bir kazanç olacaktı

Bitcoin Tracker One olarak adlandırılan ürün, ABD yatırımcılarının Bitcoin’in performansını almasını ve izlemesini sağladı ve CEO’su tarafından “Bitcoin için büyük bir kazanç” olarak nitelendirildi. Ancak, şu anda ABD Güvenlik Borsası Komisyonu’ndan (SEC), Bitcoin Tracker One (hisse senedi sembolü CXBTF) ve Ether Tracker One (hisse senedi sembolü CETHF) konusundaki kararları hakkında bir açıklama geldi.

Komisyon, “güncel, tutarlı ve doğru bilgi eksikliği” olduğu için her iki ürünü de içeren tüm ticari faaliyetler için askıya alma kararı verdi.

SEC’in şaşkınlık yaratan kararına ilişkin duyuru metni

SEC’in şaşkınlık yaratan kararına ilişkin duyuruda şu ifadeler yer alıyor:

Birleşik Devletler’de bu finansal ürünlerin teklif ve satışını sağlamak için sunulan komisyoncu bayi başvuru materyalleri ve bazı ticari web siteleri, ‘Borsa Yatırım Fonları’ olarak nitelendirilen çeşitli örnekler yer alıyor. Diğer kamu kaynakları, araçları “Borsa Yatırım Notları” olarak nitelendiriliyor. Aksine, ilgili aracı kurum, teklif şartlarında “eşit olmayan bağlantılı sertifikalar” olarak bu hizmetini nitelendirdi.

SEC’in “yatırımcıların korunması” için “kamu yararı görüşü” olduğunu söyleyen askıya alma işlemi, 20 Eylül saat 17:30’dan itibaren (EDT) geçerli olacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin