“Şubat ayı bir Bitcoin ETF’si görebileceğimiz en erken ay olacak.”
“Şubat ayı bir Bitcoin ETF’si görebileceğimiz en erken ay olacak.”

Bitcoin ETF’si ile ilgili mesajlar SEC’i zorluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), CBOE’nin Bitcoin ETF’si başvurusundan sonra gelen mesajların çokluğundan ötürü zorlanıyor.

Çok beklenen Bitcoin ETF’si yakında onaylanabilir!

SEC, CBOE’nin listeleme kurallarını değiştirme ve Bitcoin ETF’lerine izin verme talebi hakkında geri bildirim isteğinde bulunduğundan bu yana üç hafta içinde 90’dan fazla kişi yorum gönderdi. Bu SEC’in, Nisan ayında başka bir Bitcoin ETF’sinin listelenmesi için görüş istediğinde aldığı cevapların 10 katıydı.

Bitcoin’e nakit akışı sağlaması beklenen ilk Bitcoin ETF’si yakında SEC tarafından onaylanabilir ve piyasaya sürülebilir. Piyasa yorumcuları, bir konuda ortak görüşe sahip. Kripto para borsası Gemini’nin sahipleri ünlü Winklevoss kardeşlerin yaptığı Bitcoin ETF’lerine yönelik başvuru, geçtiğimiz yılın Mart ayında reddedildi. Ancak o zamanki koşullar oldukça başkaydı.

Piyasa yorumcularına göre bunun nedenleri

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından biri olan CBOE bir Bitcoin ETF’si başvurusunda bulundu. Şimdi bu ETF’nin SEC tarafından onaylanma olasılığının yüksek olduğu söyleniyor. Piyasa yorumcularına göre bunun üç nedeni var: Bitcoin fiyatındaki artış, saklama hizmetleri ve düzenleyici netliği.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin