Ethereum danışmanı tutuklandı: ETH fiyatı bundan nasıl etkilenecek?
Ethereum danışmanı tutuklandı: ETH fiyatı bundan nasıl etkilenecek?

EOS Ethereum (ETH) ağına mı saldırıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Temmuz’da, merkezi olmayan bir uygulama platformu olan Just, EOS’u Ethereum (ETH) ağının gas fiyatlarını manipüle etmekle suçladı. Ekip, ETH gas fiyatlarının EOS’un finanse edilen hesaplarına bağlandığını ve buna “kurumsal ağ saldırısı” adını verdiğini iddia ediyor.

EOS Ethereum (ETH) ağının gas fiyatını manipüle etmekle suçlanıyor!

Ethereum Virtual Machine (EVM), Ethereum Blockchain’de hesaplama gücü için dahili bir fiyatlandırma sistemi olan gas kullanır. Bir işlem veya sözleşme yürütmek için gas gereklidir. Ayrıca, Ethereum’un ağının %40’ının IFishYunYu adındaki bir sözleşme tarafından kullanıldığını iddia ediyor. Bu, gas fiyatının neredeyse 100 gwei’ye fırlamasına yol açtı.

İddiaya göre, yaklaşık 24 saat boyunca 50 ETH gas kullanıldı ve tüm tokenler FCoin Borsası’na gönderildi. Sözleşmenin sahibi son zamanlarda 5 milyar Ifish bastı ve bu da daha sonra 500’den fazla hesaba bölünmüş on ana hesaba dağıtıldı. Buna ek olarak, ekip, ETH’nin alındığı hesaplardan birinin EOS kitle fonlama hesaplarına ait olduğunu iddia ediyor. Konuya yönelik gönderide, ETH’yi EOS’dan alan IFish token adresinden bahsedilmiyor. Ayrıca, postada belirtilen EOS hesap adresi, son işlemin 122 gün önce olduğunu gösteriyor.

Ethereum topluluğunun çoğunluğu EOS’u suçluyor

Bir Redditor olan Josshem, yüksek işlem ücreti ödeyen kullanıcının, ağ kapasitesi şu anda sınırlı olduğu için düşük ödeme yapan tüm kullanıcıları pazardan çekeceğini söyledi. Reddit kullanıcısı bunun bir saldırı olmadığını da ekliyor, ancak birisi piyasa dinamikleriyle oynuyor. Bununla birlikte, eğer ağ daha fazla kapasite kazanırsa, anlamsız şeyler için platformu kullanan çok daha fazla kullanıcı olacak. EOS’un lider geliştiricisi Dan Larimer, iddiaları reddetti. Bir Telegram kanalında yorum yapan Larimer, konuya yönelik şunları söyledi:

Kaynaklarımızı Ethereum’a saldırarak harcamak kadar aptal olmayacağımızı size garanti edebilirim. Eğer hedefimiz bu olsaydı Ethereum’u devirmek için bundan çok daha akıllıca ve daha ucuz yollar var, onları tercih ederdik.

Ethereum topluluğunun çoğunluğu gas fiyat artışının nedeninin EOS olduğuna inanıyor. Böyle bir saldırının ana nedeninin ise Ethereum’u pazardaki en büyük rakipleri olarak görmelerinden kaynaklandığını düşünüyorlar.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin