Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı
Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı

Bitcoin’e yatırım yapanlar: Bitcoin ETF’leri için nefesinizi tutmayın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’e yatırım yapanlar, ABD borsasında işlem gören bir fon için nefesinizi tutmayın! Çünkü Bitcoin ETF’leri SEC nedeniyle yakında piyasaya sürülmeyecek.

Bitcoin’e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), manipülasyon ve piyasa gözetimi ile ilgili sürekli endişeleri gerekçe göstererek, dokuz kripto para birimi fonlarını listeleme taleplerini reddettiğinde, böyle bir fon için umutlar Çarşamba günü bir rafa kalktı.

Bir ETF için lobi yapan yüzlerce kripto para hayranı için SEC’in kararı bir darbe olsa da, karar pek şaşırtıcı değil. SEC sürekli olarak borsa yatırımcılarını, sıradan yatırımcıların denetlenmeyen bir piyasanın manipülasyonunda karşı karşıya kaldıkları riskleri ele almaya çağırdı. Bu Ocak ayında -ajansın cevaplamak istediği beş soru ve geçen ay Winklevoss ikizleri tarafından yönetilen bir Bitcoin fonunu neden reddettiği- önemli bir endişe konusuydu.

Chris Matta: “Bitcoin ETF bu yıl ticarete başlamayacak.”

Crescent Crypto Asset Management’ın kurucularından Chris Matta, SEC’in kararına yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Piyasalar küçük ve bu piyasadaki borsaların bazılarında hacimler düşük. Bu da manipülasyonun mümkün olmasını sağlıyor. Bu onların (SEC) en büyük endişeleri ve herhangi bir düzenleyici kurumun devreye girmesi ve bunu denetlemesi, her zaman bir olasılıktı. Bu nedenle Bitcoin ETF bu yıl ticarete başlamayacak.

Yatırımcıların bir Bitcoin ETF’ye yönelik umutları, şimdi VanEck Associates Corp. ve SolidX Partners Inc.’in tek bir fonuna dayanıyor. Bu ay SEC, en az Eylül ayına kadar bu ürüne yönelik bir kararı vermeyeceğini açıkladı.

SEC’in güçlü duruşu, ETF ihraçcılarını zorluyor

SEC’in piyasa bütünlüğü konusundaki güçlü duruşu, ETF ihraçcılarının kanıtlayacak çok şeyi olduğunu gösteriyor. Ancak, her iki durumda da, yatırımcıların (veya ihraççıların) gerçekten istediği kitleler için ürün olmayacak. VanEck fonu, perakende kullanımından vazgeçmek için açıkça yüksek bir asgari pay fiyatına sahip olmayı planlıyor.

Fa-mag

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin