Bitcoin fiyatı güçlü rallinin neresinde? Popüler analistler cevaplıyor
Bitcoin fiyatı güçlü rallinin neresinde? Popüler analistler cevaplıyor

Bitcoin Cash ve Bitcoin Core arasındaki çatışma bitiyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash ve Bitcoin Core kendilerine yeni bir yol çizmiş gibi görünüyor. Bitcoin Core’un önüne geçme konusuna odaklanan Bitcoin Cash ekibi artık iki kâr amacı güden grup olan Bitcoin SV ve Bitcoin ABC’de bu kez kendi aralarında mücadele ediyor gibi görünüyor. Bu kendi aralarındaki mücadele Bitcoin Cash‘in bilinen şekilde yönetilmesinde bazı büyük değişikliklere yol açabilir.

Bitcoin Cash hissedarları, daha fazla kullanıcının ilgisini çekme ve daha fazla işlem yapma umuduyla kripto para biriminin blok boyutu parametresini artırma hedeflerine odaklandılar. Ancak, geçtiğimiz yıl boyunca bu birleşik cephede bazı anlaşmazlıklar ortaya çıkmaya başladı. Bunun ana sebebi ise Bitcoin Cash geliştiricilerinin bazı teknik anlaşmazlıklar yaşamalarıydı. Lider Bitcoin Cash uygulaması Bitcoin ABC’nin yeni bir yazılım sürümü yayınlaması, geliştirici topluluğu içinde bazılarının savaşın ince bir beyanı olarak algılandı.

Bitcoin Cash ve Bitcoin Core atışması yerini yeni tartışmalara bırakıyor

Bitcoin ABC’nin genel olarak Bitcoin Cash içinde ücret almasıyla birlikte, bazı tartışmaların ortaya çıktı. Ancak en son hard fork duyurularının arkasında olduğu düşünülürse, kamptaki bir grup yeni güncellemeler konusunda gerçekten mutlu değil. Çünkü Bitcoin ABC’nin esrarengiz Satoshi Nakamoto tarafından uygulanan orijinal Bitcoin vizyonunu karşıladığına inanmıyorlar.

Bitcoin SV ise nChain CEO’su Craig Wright ve CoinGeek’in kurucusu Calvin Ayre tarafından yönetilen diğer rakip bir grup. Bitcoin SV’nin planı, Bitcoin Cash ağının çatallanmasına neden olmak. Öyle ki orijinal Bitcoin Cash’i bırakacak ve Bitcoin SV olarak adlandırılacak yeni bir proje ya da benzer bir şey geliştirerek yeni bir güncellemeyi hayata geçirmeyi düşünüyorlar.

Coindesk sitesinde bildirildiği üzere Bitcoin SV, Bitcoin’in orijinal vizyonunu destekleyen madenciler için, orijinal Bitcoin protokolünde gereksiz değişiklikler yapmak isteyen uygulamalar için net bir Bitcoin Cash uygulaması seçeneği sunmayı amaçlıyor.

Bu düşünceyle, Bitcoin SV grubu, Bitcoin ABC’nin gelecekteki beklentileri hakkında gerçekten mutlu olmadığı görülüyor. Ve şimdi Bitcoin’in orijinal felsefesine dayanan yeni bir projeye geçme vakti geldiğini düşünüyorlar. Yine de, bu Bitcoin Cash ve Bitcoin Core mücadelesi tekrar başlar mı? Bilinmez ama Bitcoin Core, Bitcoin Cash ve Bitcoin SV olarak nereye gittiği de merak konusu olmaya devam edecek.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin