SEC
SEC, 2020 için kripto para önceliklerini açıkladı

Bitcoin ETF reddi sanıldığı kadar kötü olmayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CFTC), ilk “tam olarak düzenlenmiş” Bitcoin borsa yatırım fonunu (Bitcoin ETF) reddetti. Bitwise Asset Management ve NYSE Arca tarafından sunulan kural değişikliği teklifi SEC’in kripto paralar ve sistemik piyasa manipülasyonu konusundaki endişelerini tatmin etmedi.

“Bitcoin ETF kabulü şart değil.”

Komisyonun uzun Bitcoin ETF retleri listesine katılan bu son olayın ardından CNBC’nin uzman ismi Brian Kelly, kripto pazarlarının gelişmesi için bir ETF’ye pek de ihtiyaç duymadığını açıkladı.

Kelly:

SEC’in sorunu şu ki Bitcoin ticaretinin büyük bir kısmı ABD dışında yapılıyor. Ve bu yüzden bu pazarları istediği gibi denetleyemiyor. Bazı gelişmeler olduğu söyleniyor. Bu alana girmeye başlayan Fidelity ve TD Ameritrade gibi şirketler söz konusu. Sonuç olarak Bitcoin’i normal bir aracı kurum hesabından satın alabileceksiniz. Bu yüzden bu noktada bir Bitcoin ETF’ye ihtiyaç olduğunu pek de düşünmüyorum.

Ethereum’un emtia olarak kabul görmesi üzerine de görüş bildiren uzman isim, kaygının boşa olduğu fikrine sahip.

CFTC’nin Ethereum’u bir emtia olarak kabul etmesi sektör için çok büyük bir gelişme. Bize düzenleyici netliği sağlıyor. CFTC aslında şunu demiş oldu: ‘Bitcoin veya bu akıllı sözleşme platformlarını satın alıyorsanız, bunlar emtiadır’.

Ethereum’un emtia olarak kabul edilmesi piyasanın gözünden kaçıyor

Dijital para yatırım şirketi BKCM‘nin kurucusu ve CEO’su Kelly, CFTC tarafından yapılan bu duyuruların büyük yatırımcıları sektöre kazandırabileceğini belirtti. Kelly’e göre bu açıklamalar, büyük enstitülerin endişelerini ortadan kaldırabilir.

Toplantılarda en çok duyduğum şey ‘Ya yasaklarlarsa?’ CFTC yasaklamadığını ve düzenleme yapacaklarını açıkladı. Ethereum, Bitcoin ve diğer tüm akıllı sözleşme platformları artık dijital ekonomide birer meta. Bu çok büyük bir şey. İnsanlar kaygı duyarken bu gerçeği gözden kaçırıyor. Ethereum, Bitcoin ve diğer tüm akıllı sözleşme platformları dijital ekonomi için bir ürün haline geldi. Bence pazar bu haberin büyüklüğünü kaçırıyor.

Kelly ayrıca son dönemdeki eğilimin ‘Bitcoin ile altın gibi ticaret yapılması’ çerçevesinde şekillendiğini sözlerine ekledi.

dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin