Alman devi Bayern Münih, Blockchain dünyasına adım attı.
Alman devi Bayern Münih, Blockchain dünyasına adım attı.

Alman devi Bayern Münih, Blockchain dünyasına adım attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya’nın ünlü futbol kulübü FC Bayern Münih, taraftarlar için Blockchain tabanlı ürünler tanıtan futbol kulüpleri arasına katıldığını açıkladı. Bugün yapılan açıklamaya göre kulüp, taraftarların dijital koleksiyonlar üretmesini sağlamak için Stryking Entertainment ile ortaklık kuracak.

Söz konusu koleksiyon, geçmişteki ve günümüzdeki Bayern Münih oyuncularının benzerleriyle dijital oyuncu kartları şeklinde olacak.

Futbolcu kartlarını yalnızca koleksiyon maksatlı sunmayacağını duyuran Stryking, ayrıca taraftarların birbirleriyle mücadele edebilecekleri bir fantezi ligi oluşturulacağını açıkladı. Kulüp taraftarları böylelikle sanal ekipler oluşturabilecek ve rekabet edebilecek.

Stryking’e lisans ortağı olarak daha fazla kulübün katılması bekleniyor.

Bayern Münih bunu yapan ilk kulüp değil

Avrupa futbol kulüplerinin Blockchain üzerinden tokenizasyon sağlama eğilimleri son yıllarda büyük artış gösterdi.

Geçen ay, İspanyol kulübü Atletico Madrid kendi hayran tokeninin lansmanını duyurdu. 2 avro değerindeki token, taraftarlara oy kullanma hakkı verirken ürünlere ve oyunlara erişim izni sağlayacak.

İngiliz Premier Lig kulübü Manchester City de Blockchain üzerinden benzer bir sisteme geçildiğini duyurmuştu. Kulübün taraftarıları, gerçek hayattaki maç istatistiklerini ve uygulama içi eğitimi kullanarak dijital bir oyuncu ekibi kurabiliyor.

Yine geçen ay, bir başka Premier Lig kulübü olan Watford FC de ürünleri için Bitcoin’i (BTC) kabul etmeye başladı ve formanın kol bölümünde Bitcoin logosunu yer vermeye başladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin