İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin
İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin

Bitcoin Ekim kapanışı fiyatı için belirleyici olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Ekim kapanışı, kripto paranın uzun süren düşük volatilite döneminden sonra hangi tarafa yöneleceğine dair ipuçları verebilir.

Üssel hareketli ortalamalarının Haziran ayından bu yana güçlü bir destek olarak hareket etmesi nedeniyle 21 aylık üssel hareketli ortalama (EMA) seviyesi olan 6.108 dolar, BTC için oldukça kritik bir destek seviyesi olarak duruyor.

Bu, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında fiyatların geri çekilmesinin, EMA’nın yakınında sona ermesi gerçeğinden anlaşılmakta. Ayrıca, zaman zaman önemli EMA desteğinin altına olan kaymaların kısa ömürlü olduğu görülüyor.

Bitcoin Ekim ayında oldukça düşük volatilite gösterdi

Örneğin, BTC, 15 Ağustos’ta 5.900 dolar seviyesine geriledi. Geriye doğru, 21 günlük EMA, 6.042 dolar olarak belirlendi. Ancak, ay sonuna kadar, BTC’nin rahatça bu önemli desteğin üzerine çıkabildiğine şahit olduk.

Kripto para, 11 Ekim’de de EMA desteğini ihlal etti. Ancak 15 Ekim’de 6.800 dolara doğru hızlı bir iyileşme sağladı.

Fiyat hareketi, ayıların muhtemelen sıfırı tükettiğini ve kripto paranın 6,000 dolara yakın bir seviyede dip yaptığını söylüyor. Son zamanlarda benzer görüşler, milyarder yatırımcı Novogratz ve Fundstrat’ın Tom Lee’den de geldi.

Bununla birlikte, BTC fiyatı, geçen yıl Aralık ayında ulaşılan rekor seviyelerden sonra gelen satışlar ile yeniden geri geldiği seviye 6.108 doların altına düşerse, bu iddianın kredisini kaybedebileceğini söyleyebiliriz.

Aylık görünüm

Görüldüğü üzere, 5 aylık ve 10 aylık EMA’lar, 2014’ten bu yana ilk kez bir düşüş eğilimi gösterdi. Bu, ayıların bu noktada kontrol altında olduğu anlamına geliyor.

Bu nedenle, 21 aylık EMA’nın altına sarkma, büyük olasılıkla pahalıya mal olacaktır. BTC, 5 aylık EMA desteğini doğru savunursa, 7.400 dolar (Eylül en yüksek) seviyesinin üzerinde bir yükseliş eğilimine girebilir.

Sonuç

  • 21 aylık EMA’nın altında bir kapanış, BTC fiyatının Haziran ayının en düşük seviyesi 5.777 dolar altına düşmesine neden olabilir.
  • Kritik destek seviyesinin savunulması yatırımcıların cesaretini artırabilir. Bununla beraber kripto para daha düşük tepeler yapma serisine son verip 7.400 doların üzerine hareket edebilirse boğa piyasasının geri döndüğüne dair teyit alınabilir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin