Bitcoin EFT onayı kripto piyasasında nasıl bir etki yaratabilir?
Bitcoin EFT onayı kripto piyasasında nasıl bir etki yaratabilir?

Bitcoin ETF onayı kripto piyasasında nasıl bir etki yaratabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Spot Bitcoin ETF’lerin onaylanması ihtimali, BTC fiyat görünümü uzun bir aradan sonra canlandırdı. Bitcoin fiyatı, 10 Kasım 2021’de 69.000 dolarla ATH’sine ulaşmıştı ancak o günden sonra zorlu günler yaşadı. Şimdi yatırımcılar Spot BTC ETF’lerin onayına kilitlenmiş durumda ve onayın gerçekleşmesi halinde varlığın 45.000 dolar seviyesinin geçip geçemeyeceğini merak ediyorlar. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatı 35.000 dolarlık kritik bariyeri aşamıyor ve 34.000 dolar civarında hareket ediyor.

Bitcoin‘in son rallisi, SEC’in BlackRock’un BTC ETF teklifini onaylayacağı üzerine spekülasyonların yayılmasıyla gerçekleşti. Varlık bu söylentilerle birlikte aniden yüzde 12 yükselerek son zamanların zirvesine ulaştı. O zamandan beri geri çekilmeler yaşansa da altcoin’ler genel olarak yeşilde işlem gördü.

JP Morgan: SEC, Bitcoin ETF’lerine onay vermezse davalar arka arkaya gelir!

Kripto para dünyası Spot BTC ETF onayına kesin gözüyle bakarken, JP Morgan’ın baş analisti Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler farklı bir senaryo gerçekleşmesi halinde rapor yayınladı.

Yayınlanan raporda analistler, SEC’in BTC ETF tekliflerini reddetmesi halinde başvuru yapan şirketlerin üst üste davalar açabileceğini belirtti.

“Ret kararı, SEC’e karşı dava açılmasını tetikleyebilir ve kurumu hukuki anlamda zor duruma sokabilir.”

Analistler ayrıca reddedilme ihtimali çok yüksek olmasa da bunun mümkünatı olduğunu bildirdi.

Bununla birlikte, Grayscale şirketi geçtiğimiz sene Haziran ayında SEC’e karşı dava açmıştı ve bu davayı kazanmıştı. Bu yüzden analistler SEC’in yeni davalarla uğraşmak istemeyeceğine inanarak onay için de olumlu düşündüklerini belirtiyorlar.

Bitcoin fiyat tahmini: 35.000 dolar seviyesindeki güçlü direnç!

Bitcoin fiyatı bu hafta ikinci kez 35.000 dolarlık direnci kırmaya çalıştı ancak varlık bu seviyeden reddedildi. Başarısız teste rağmen sert geri çekilmeler zayıfladığı için Bitcoin boğalarının avantajlı duruma geçtiği düşünülebilir. Analistler ayrıca yatırımcılara sabırlı olmalarını tavsiye ediyor ve yaklaşan Bitcoin halving etkinliğinin önemini vurguluyor.

Bitcoin price prediction chart

Twitter’da popüler bir analist olan Altcoin Sherpa şunları söyledi:

“Gerçekten güçlü bir rallinin başlangıcının neye benzediği konusunda da bilinçli olmanız gerekir. LUNA ve AVAX dahil olmak üzere birçok dijital varlıkta gözüken geri çekilmeler ciddi dalgalanmaları vurguluyor.”

Bu arada Bitcoin fiyatı, 21 günlük EMA, 100 günlük EMA ve 200 günlük EMA üzerinde işlem görüyor. Bu görünüm boğa piyasasını destekliyor.

Öte yandan, Bitcoin fiyatı 35.000 dolarlık direnci kırabilirse 38.000 dolara doğru hızlı bir yükseliş yaşayabilir. Tüm bunlara ek olarak 38.000 dolar seviyesi güçlü bir direnç olarak karşımıza çıkıyor bu yüzden bu seviye kırıldığı takdirde varlık tüm zamanların en yüksek seviyesini hedefleyebilir. Ancak yatırımcılar bir düzeltme gerçekleşmesi ihtimalini de unutmamalıdır.

Bitcoin Minetrix’in artan popülaritesi

Bitcoin’in yanı sıra ön satış aşaması devam eden Bitcoin Minetrix dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bitcoin Minetrix, tamamen şeffaf ve güvenilir bir şekilde bulut madenciliği yapmaya olanak sağlıyor. Bitcoin Minetrix normal madenciliğin aksine birçok avantaj sağlıyor. Normal madencilik yapmak için güçlü işlemcilere sahip olunması gerekiyor ancak bulut madenciliğinde buna gerek yok. Ayrıca, giriş kolaylığı, maliyet verimliliği ve alan ve gürültü konularında da avantajları bulunuyor.

Bitcoin Minetrix’in ön satış aşamasının ardından da Geliştirme aşaması bulunuyor. Bu aşamada da merkeziyetsiz borsalarda listelemeler gerçekleşecek. 3.aşama olarak ise Lansmanın gerçekleşmesi bekleniyor. Son aşamada da pazar değerini artırmaya yönelik çalışmalar bulunuyor.

Bitcoin Minetrix hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin