Bitcoin düşük bütçeli toplulukların kaderini değiştiriyor.
Bitcoin düşük bütçeli toplulukların kaderini değiştiriyor.

Bitcoin düşük bütçeli toplulukların kaderini değiştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok Afrika ülkesinde başkasına para göndermek başlı başına bir problem. Finansal kapsama ve altyapının eksikliği, para transferlerinin haftalar almasına sebep olabiliyor. CNBC’nin Bitcoin: Boom veya Bust başlıklı belgeseli, teknolojinin düşük bütçeli topluluklarda nasıl bir fark yarattığını araştırıyor. Belgeselin en son inceleme alanı ise Güney Afrika’da küçük bir ilçe.

Düşük bütçeli topluluklar için Bitcoin adeta bir ilaç

Cape Town’un hemen dışındaki Khayelitsha, ülkenin en büyük ve en yoksul ilçelerinden biri. Fakat bununla birlikte, Bitcoin için çok önemli bir merkez haline gelmiş durumda.

Birçok kurumsal yatırımcı kripto paraları eleştirirken Bitcoin, Khayelitsha’da yaşayanlar için hayatı daha kolay hale getiriyor. Belgesel, bu durumu Cape Town’da yaşayan Zimbabve Uber sürücüsü Kuda Kwashe’nin hayatı üzerinden anlatıyor.

“Afrika’da para göndermek için üç seçenek var, hepsi birbirinden beter.”

Kwashe, Zimbabve’ye para göndermek için sahip olduğu üç seçeneği anlatıyor. Birincisi haftalar alabilecek bir banka havalesi. “Bazen bankaların parası bile olmuyor.” diyor Kwashe.

İkincisi seçenek bir kablo servisi kullanmak, ancak bu genellikle çok pahalı bir seçenek. Son seçenek ise Zimbabve’ye giden bir otobüs şoförüne para vermek ve paranın ailesine ulaşmasını ummak.

Ucuz, hızlı ve bankasız…

Bitcoin, banka kullanmadan kişilerin ucuz ve hızlı bir şekilde para göndermesine olanak tanıyor.

CNBC Africa’dan Ran NeuNer, konuyla ilgili şunları söyledi:

Bence Blockchain’in başlaması gereken yer, ABD’de veya sofistike ülkeler. Blockchain eğlenceli bir şey. Merkezileşmeye karşı bir hareket ve herkesin oynadığı eğlenceli bir teknoloji oyunu. Ama bu bir zorunluluk değil. Ancak Afrika’da, buna ihtiyaç var.

Bitcoin yalnızca bir yatırım veya değer depolama aracı olarak değil, hızlı ve ucuz bir para transferi yolu olarak çoğu insanın hayatını şimdiden değiştirmiş durumda. Zira çoğu topluluk için bu başlı başına bir ihtiyaç.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Kanadalı kripto para borsası Coinsquare genişleme planını açıkladı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin