Bitcoin dostu ABD senatosu adayı cumhuriyetçi ön seçimlerde yenildi
Bitcoin dostu ABD senatosu adayı cumhuriyetçi ön seçimlerde yenildi

Bitcoin dostu ABD senatosu adayı ön seçimlerde yenildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin savunuculuğuyla tanınan ABD Senatosu adayı Austin Petersen, cumhuriyetçi ön seçimlerini 7 Ağustos günü kaybetti.

Missouri Dışişleri Bakanı tarafından yayımlanan gayriresmi sonuçlara göre, Petersen 663.553 oydan yüzde 58,6’sını alan Başsavcı Josh Hawley’e karşı verilen mücadeleyi kaybetti. Hawley ABD senatosu için yapılacak genel seçimlere demokratik Missouri senatörü Claire McCaskill ile gidecek.

Petersen tweetledi:

Kazanamadığım için üzgünüm, arkadaşlar. Hata, bir aday olarak benim hatam. Kendi aktivistlerimizin hatası değil. Ben mükemmel bir konuşmacı değilim. Yakın gelecekte bir gün, bizim amacımız için yükselen ve savaşan daha fazla lider göreceğime inanıyorum.

ABD senatosu kampanyalarındaki en büyük Bitcoin bağışı toplandı

Şubat ayında Petersen’in Senato’daki kampanyasının Bitcoin’de toplamda 10.000 doların altında toplam 24 bağış aldığını bildirdi. Petersen’in bu miktarda bir bağış ile federal seçimlerde şimdiye kadar elde edilen en büyük Bitcoin bağışını topladığı bildiriliyor.

20 Aralık’taki makbuz 0,284 BTC olarak ifade edildi. O sırada bağış, 4.500 doların üzerinde bir değere sahipti. Bu tutar, kişi başına bireysel olarak en fazla bağış yapılabilecek 2.700 dolarlık federal seçim limitinin üzerine çıkıyor.  Adayın web sitesi, 2,700 dolarlık kısmın ön seçim faaliyetlerine gideceğini, kalan miktarın genel seçimlerde kullanılacağını açıkladı. Petersen’ın kampanya yöneticisi Jeff Carson onun adına şunları söyledi:

Bence kampanya katkıları ve kampanya finansmanı açısından çok daha fazla kripto para göreceğimizi söylemeye gerek yok.

Petersen’ın kampanyası, kripto para savunucularının ABD senatosu Capitol Hill’de yanlarında bir savunucu bulundurma fırsatını temsil etti. Bazı Kongre üyeleri kripto paralar üzerinde daha fazla kontrole ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Diğer kongre üyelerinin bir kısmı  ise kripto paraları “şarlatanlar ve dolandırıcılar” için sığınak olarak nitelendiriyor.

Bazı Amerikan milletvekilleri dijital para birimleri için daha destekleyici bir yaklaşım sergiliyor, hatta kendileri de hodlers oluyor. Bu haftanın başlarında, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Kurulu Başkanı’nın Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash şirketlerine sahip olduğunu açıkladı. Kongre Üyesi Bob Goodlatte, yıllık mali ifşaat beyannamesi için 17.000 ila 80,000 dolar arasında kripto parada olduğunu bildirdi.

Bu arada Liberal parti adayı Wisconsin valisi Phil Anderson temmuz ayında yaptığı açıklamada, eyaletin etik komisyonuna eyalet hukukuna uyma konusunda “ciddi bir meydan okuma” olmasına rağmen Bitcoin bağışlarını kabul edeceğini söyledi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin