Bitcoin 31.000 dolar direncini kıramıyor! İşte endişe verici işaretler
Bitcoin 31.000 dolar direncini kıramıyor! İşte endişe verici işaretler

Bitcoin 31.000 dolar direncini kıramıyor! İşte endişe verici işaretler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 15 Haziran’da BlackRock’un Bitcoin ETF başvurusu yaptığı haberinden sonra, kripto para birimi Bitcoin‘in değeri kısa bir süre içinde 25.000 dolar seviyesinden 31.000 dolar seviyesine yükseldiğini gördük. Faiz oranlarına ilişkin şahin beklentilerin yeniden fiyatlandırılması ve geçmiş haftalarda/aylarda yaşanan düzenleyici baskılar göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin’in dayanıklılığı dikkat çekiciydi. Ancak 31.000 dolar seviyesinin üzerine çıkma çabası, risk duyarlılığının negatife dönüşmesi durumunda Bitcoin’in oldukça sert bir satış yapabileceği noktasında uyarıcıdır. Aslında ABD TÜFE raporundaki eksiklik ve yumuşak iniş titreşimleri nedeniyle piyasalardaki olumlu risk duyarlılığına rağmen, Bitcoin toparlanamadı. Bu endişe verici bir işaret olarak değerlendirilebilir.

Bitcoin teknik analizi – Günlük zaman dilimi

Günlük grafikte, trend çizgisinin üzerine çıktıktan ve 31.000 dolar direncine yükseldikten sonra Bitcoin’in durakladığını ve seviyenin hemen altında değişmeye başladığını görebiliriz. Hareketli ortalamalar aşağı yönlü bir geçiş yaptı, ancak menzile bağlı piyasalarda güvenilir değiller. Her iki tarafta da kırılma için bazı büyük temel katalizörlere ihtiyacımız olacak gibi görünüyor.

4 saatlik zaman dilimi

4 saatlik grafikte, 29.500 desteği ile 31.000 direnci arasında bir aralık oluştuğunu daha yakından görebiliriz. En iyi strateji, temel bir katalizör tarafından desteklenen net bir kırılma elde edene kadar beklemektir.

1 saatlik zaman dilimi

1 saatlik grafikte, önyargının seviyenin altında daha fazla düşüşe ve seviyenin üstünde daha fazla yükselişe dönüştüğü bir tür duyarlılık çizgisi gibi davranan bir orta seviye seviyemiz olduğunu görebiliriz. Aslında, alıcıların direnci ve sonunda kırılmayı hedeflemek için 29.500 desteğine yaslandığını görmeliyiz, ancak fiyat çizgisinin üzerine çıkar çıkmaz daha fazla satın alma baskısı da görmeliyiz. Tersine, satıcılar muhtemelen desteğin altındaki kırılmayı hedeflemek için dirence yaslanacak ve fiyat çizgisinin altına düşerse satış baskısını artıracaktır.

Yaklaşan etkinlikler

İzlenecek bir sonraki veri, Perşembe günkü ABD İşsizlik Başvuruları raporu olacak. Mevcut yumuşak iniş senaryosu göz önüne alındığında, beklentilerin küçük bir sapma göstermesinin büyük hasara yol açmaması gerektiği ve aslında kısa süre içinde düzelebileceği belirtilmelidir. Öte yandan, büyük bir kayıp, piyasalara yeniden durgunluk havası vermelidir ve Bitcoin’de daha fazla zayıflığa yol açabilir. Tersine, büyük bir başarı yumuşak iniş senaryosunu desteklemeli ve kripto para birimini güçlendirmelidir.

forexlive


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin