featured

Bitcoin için devrim niteliğinde gelişme: Avrupa’nın ilk spot Bitcoin ETF’i Euronext Amsterdam’da işlem görmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin için büyük bir gelişme oldu. Avrupa’nın ilk spot Bitcoin (BTC) ETF’i olan BCOIN, Euronext Amsterdam borsasında işlem görmeye başladı.

Jacobi Asset Management adlı varlık yönetim şirketi, 15 Ağustos tarihinde bir basın açıklaması yaptı. Bu açıklamasında, kripto piyasasını yakından ilgilendiren devrimsel bir gelişme paylaştı. Geçen yıl onay aldığını belirttiği Avrupa’nın ilk gerçek spot Bitcoin ETF’i olan Jacobi FT Wilshere Bitcoin ETF’inin (BCOIN) Euronext Amsterdam’da listelendiğini duyuruldu.

Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF olarak adlandırılan bu ürün, dekarbonizasyon stratejisi aracılığıyla SFDR Madde 8 ile uyumlu ilk benzer ürün olacak.

Flow Traders, piyasa yapıcılığı rolünü üstlendi. Ayrıca, fonun depolama ortağı da Fidelity Digital Assets oldu. Ünlü ticaret şirketleri Jane Street ve DRW’nin de fonda yetkili katılımcı olarak bulunduğu ifade edildi.

ETF, Guernsey Finansal Hizmetler Komisyonu (GFSC) tarafından düzenleniyor. Aynı zamanda, performans ölçütü olarak FT Wilshire Bitcoin Karma Fiyat Endeksi kullanılıyor.

BCOIN ETF’inin aynı zamanda çevresel, sosyal ve yönetişimsel (ESG) uyuma da sahiptir.

BCOIN ETF, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan başvurular için de oldukça önemlidir. SEC’nin endişelerinin giderilmesi durumunda, bu tür ürünlere daha olumlu yaklaşabilir.

Bitcoin için büyük bir adım

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şu ana kadar spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamadı. Ancak bu gelişmeler, bu tür onayların yakın gelecekte gerçekleşme olasılığı artırmaktadır.

Jacobi Asset Management CEO’su Martin Bednall, piyasada “Bitcoin ETF” olarak anılmalarına rağmen aslında bu ürünlerin ETN (borsada işlem gören senet) olduğunu tekrarladı. Ayrıca Bednall, Avrupa’da ABD’ye kıyasla ETF konusunda öncü olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Jacobi bu konuda şu sözleri söyledi:

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin’in avantajlarına erişmesine ve aynı zamanda ESG hedeflerini karşılamasına olanak tanıyan, doğrulanabilir bir yerleşik Yenilenebilir Enerji Sertifikası (REC) çözümü uygulanıyor.

Euronext Amsterdam verilerine göre, BCOIN ETF ilk işlem gününde 20,05 dolar seviyesinden açıldı. Şu ana kadar büyük bir ilgi görmedi. Yalnızca iki işlem gerçekleşti. Bu işlemlerden biri, 100 adet alım diğeri ise 1 adet alımdır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin