featured

Bitcoin Cash analizi: BCH satış baskısı artıyor, 200 dolarlık destek tehdit altında mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash (BCH) boğaları geçtiğimiz hafta boyunca 230 dolar destek seviyesinin altına önemli bir fiyat düşüşünü engelledi. Zincir üstü veriler, BCH ayılarının kontrolü ele geçirmesi durumunda öngörülmesi gereken potansiyel fiyat hareketleri hakkında fikir veriyor.

İstikrarlı ağ kullanımı ve artan işlem aktivitesi, BCH fiyatını art arda iki ay boyunca 200 dolar seviyesinin üzerinde sabit tuttu. Ancak son zamanlarda, uzun vadeli yatırımcılar kâr elde etmeye devam etti.

Bitcoin Cash sahipleri nakit çıkışı yapmaya devam ediyor!

Bitcoin Cash, haziran ayının sonlarına doğru 320 doların üzerine çıktığını gören yatırımcı boğa rallisini desteklemek için yeterli temel ağ talebini çekti. Ancak zincir üzerindeki veriler, uzun vadeli yatırımcıların sermaye çekmeye devam ettiğini ve bu süreçte BCH fiyatını düşürdüğünü gösteriyor.

Ağustos ortasına doğru, ayılar arasındaki kâr alma eğilimi azalmadı. Aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, BCH bu hafta önemli bir artış daha kaydetti. 14 Ağustos’ta Age Consumed BCH 3 milyona yaklaşarak önceki iki günün toplamından daha yüksek bir seviyeye ulaştı.

Age Consumed, son zamanlarda işlem gören coinleri en son hareket ettikleri günden bu yana geçen gün sayısıyla çarparak uzun vadeli yatırımcıların alım satım faaliyetlerindeki değişiklikleri değerlendirdi. Bu hafta BCH Age Consumed’daki üç haneli artış, birçok uzun vadeli yatırımcının hâlâ nakde döndüğü anlamına geliyor.

Bu eğilim devam ederse BCH boğalarının önemli bir fiyat toparlanması gerçekleştirmesini engelleyebilir.

BCH fiyat momentumu hâlâ büyük ölçüde nötr!

Bitcoin Cash, haziran ayında coşkulu fiyat zirvelerine ulaştıktan sonra önemli ağ talebini korudu. Bu duruşu teyit eden Göreceli Güç Endeksi verilerine göre BCH fiyat ivmesi, uzun vadeli yatırımcıların kâr rezervasyonu yapmasından kaynaklanan düşüş baskılarına rağmen hâlâ büyük ölçüde nötr.  Aşağıda gösterildiği gibi BCH günlük RSI ağustos ayının başından bu yana 40’ların ortalarında nötr bölgede sabit kalmıştır.

Göreceli Güç Endeksi verileri, bir varlığın mevcut fiyat eğiliminin gücünü ve momentumunu değerlendirir. 70 ve 30 kritik aşırı RSI değerleri olarak kabul edilir. Ve yukarıda gözlemlendiği gibi 40’ların ortalarında seyrettiğinde son fiyat hareketlerinin nispeten dengeli olduğunu gösterir.

Açıkça görüldüğü üzere, uzun vadeli yatırımcılar satış yaparken diğer stratejik BCH ağı katılımcıları alım yaparak yeni talebi artırıyor. Dolayısıyla, alım ya da satım baskısına yönelik önemli bir önyargı bulunmayan Bitcoin Cash, mevcut durumda 200 dolar destek seviyesinin üzerinde kalmaya devam edecektir.

BCH fiyat tahmini: Potansiyel ralliden önce 200 doların üzerinde konsolidasyon

Kripto piyasası sektör genelinde bir sonraki ralliyi beklerken BCH muhtemelen 200 dolar desteğinin üzerinde konsolide olacaktır. Mevcut sahiplerin satın alma fiyat dağılımını gösteren Fiyat Etrafında Para Girişi / Çıkışı (IOMAP) verileri de bu yükseliş fiyat tahminine güven veriyor.

Bitcoin Cash

Aşağıdaki grafikte görüldüğü üzere 39.000 adres ortalama 217,51 dolar fiyattan 1,41 milyon BCH tokenı satın almıştır. Özellikle bu sahipler kümesi mevcut yüzde 20 fiyat sınırları etrafında en önemli arz duvarını sunuyor. Ve eğer bu destek seviyesi yol verirse 205 dolar bölgesindeki bir sonraki alım duvarı BCH’nin 200 doların altına düşmesini engelleyebilir.

Ancak momentum olumluya dönerse BCH boğaları 280 dolar bölgesine doğru bir kurtarma görevine girebilir. Bu durumda ortalama 240 dolar fiyattan 1,31 milyon BCH coin satın alan 164.000 adres bir geri çekilmeyi tetikleyebilir. Bu direncin kırılması hâlinde ise Bitcoin Cash 300 doları başarılı bir şekilde geri kazanabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin