“Bitcoin’e 1 cent bile yatırmam!”
“Bitcoin’e 1 cent bile yatırmam!”

Bitcoin “devasa” bir hamleye hazırlanıyor! Hedef 10.500 mü 7.000 mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin için günlük oynaklık, aylık en düşük seviyeye ulaştı. Son 10.000 dolar hamlesinden bu yana trader’lar bir sonraki adımı merakla bekliyor. Mevcut seviyelerde Bitcoin’in önünde pek fazla seçenek yok: 10.500 dolara ulaşabilir veya 9.000 doların altına inerek 8.500 dolarda mola verebilir. Birçok kişi 10 bin dolar ve ötesine itici bir güç ararken, 9.800 dolarda yeni bir ret gelmesi halinde yeni bir satış baskısının oluşabileceği ifade ediliyor.

10 bin doların geçilmesinden hemen sonra gelen son ret ile Bitcoin çok kısa bir süre içinde 9.200 dolara, sonrasında ise 9.000 doların altına düştü. Bazı analistler bunun sadece bir uyarı olduğunu ve aşağı doğru bir sonraki hareketin 7 bin dolara yol açacağını belirtti.

Yine de son birkaç gündür kripto para 9.500 dolar seviyelerindeki yatay hareketini sürdürüyor. Bu sessizliğin başka bir büyük hamleye işaret ettiği belirtiliyor. Peki tekrar 10.000 dolar seviyesi denenecek ve aşılacak mı, yoksa çöküş mü yaşanacak?

Bitcoin fiyatı, makro olayları ve geleneksel finans piyasalarını izliyor

Görünüşe göre, geleneksel varlıklara karşı korunma amaçlı kullanılan Bitcoin bu varlıklara karşı pek de bağışık değil. Son büyük hamle çöken hisse senetleri tarafından tetiklendi. Sonrasında iyileşme görüldü ve o zamandan beri hem geleneksel pazarlar hem de Bitcoin sakin.

Dünyanın koronavirüs salgının ikinci dalgasından korktuğu şu günlerde yatırımcılar, ekonomiler açılmaya başladıkça yeniden diriliş olup olmayacağını merakla izliyorlar. İkinci dalga gelirse ekonomiler tekrar kapanabilir, bu da şimdiki diplerin kırılabileceği anlamına geliyor. Neyse ki ABD için Başkan Trump, ikinci bir dalga olsa bile ekonomiyi tekrar kapatmayacağını belirtti.

Bitcoin, COVID-19 döneminde hisse senetlerine ve büyük olaylara bağlı görünüyor. Bu nedenle makro olaylar ve geleneksel pazarlar, Bitcoin’in fiyatını etkilemeye devam edecek. Çoğu yatırımcı için korelasyondan kopmak ilk ideal adım gibi görünüyor. Ancak bunu yapmak için olumlu bir tetikleyiciye ihtiyaç var. Son zamanlarda milyarderlerden ve kurumsal yatırımlardan büyük destek alındığı biliniyor.

Bu arada Bitcoin için bu yılın ikinci çeyreği hayli olumlu geçti. Yılın ikinci yarısında beklenenlerle ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin