Kanada'nın Bitcoin ETF'si, Grayscale'in piyasa payını azaltabilir
Kanada'nın Bitcoin ETF'si, Grayscale'in piyasa payını azaltabilir

Bitcoin’de son durum: Elon Musk onayından sonra BTC aşırı alım bölgesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, ABD’deki en önde gelen iş adamlarından birinin halka açık şekilde onaylamasının ardından yüksek volatilite yaşıyor.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, artık Bitcoin’i desteklediğini öne sürdükten sonra, piyasa katılımcıları mantıksız bir FOMO durumuna girmiş görünüyor.

Önemli onayın ardından Bitcoin zirveye çıkıyor

Musk, Twitter biyografisini bir kelime içerecek şekilde değiştirdikten sonra “geçmişe bakıldığında kaçınılmaz olduğunu” tweetledi: Bitcoin.

Elon Musk's Twitter by Twitter

Musk’ın açıklamalarının ardından, BTC’nin arkasındaki satın alma baskısı hızla artarak % 19’luk bir artışla sonuçlandı. Bitcoin, 32.300 dolar seviyesinden iki saat içinde 38.360 $’ a ulaştı.

Yükseliş dürtüsü, bu kripto para birimini, son üç hafta içinde bulunduğu azalan üçgen formasyonundan itecek kadar önemliydi.

Nitekim, Bitcoin 8 Ocak’tan beri bu teknik kalıptaydı. BTC fiyatı bir dizi düşük yükselişler yaparken 30.000 $ destek seviyesi daha da düşmesini engelledi.

Şimdi Bitcoin’in 34.000 dolarlık direnç bariyerini aştığına göre, % 15’lik bir artışla 43.500 dolara çıkma şansı büyük ölçüde arttı. Bu hedef, üçgenin en geniş aralığı arasındaki mesafe ölçülerek ve kırılma noktasına eklenerek belirlendi.

Bitcoin US dollar price chart

Bu eğilimi takip eden gösterge, Bitcoin’in konsolidasyon döneminin sona erdiğini gösteriyor. SAR noktaları BTC fiyatının altına düştükçe, genel eğilim 4 saatlik grafikte yükselişe geçti.

MACD göstergesi, aynı zamanda, dört saatlikte 12 mumluk üstel hareketli ortalama ile 26 mumluk üstel hareketli ortalama 26 arasında, pozitif bir sinyal olan golden cross geçişi yaptı.

Bu arada, Bitcoin 34.000 $ ‘lık direnci aşarken SuperTrend göstergesi alış sinyali verdi.

Bitcoin US dollar price chart

Bu uyarı sinyaline dikkat

İyimser görünümden bağımsız olarak, Tom Demark (TD) Sıralı göstergesi, Bitcoin’in aşırı alım bölgesinde işlem gördüğünü tahmin ediyor. Bu teknik endeks, BTC’nin 4 saatlik grafiğinde yeşil dokuz mum çubuğu şeklinde bir satış sinyali sundu.

Düşüş formasyonu, amiral gemisi kripto para biriminin, yükseliş trendi devam etmeden önce bir ila dört mumluk bir 4 saatlik mum çubuğu düzeltmesinden geçeceğini gösteriyor.

TD kurulumunun, Bitcoin trendinin yerel zirvelerini tahmin etmede önemli ölçüde doğru olduğunu belirtmekte fayda var. Geçtiğimiz haftalarda gelişen son iki satış sinyali doğrulanarak önemli geri çekilmelere neden oldu.

Bu nedenle, iyimser görünüm, kripto para piyasasındaki FOMO seviyelerine rağmen bir miktar düzeltme göz önünde bulundurularak ele alınmalıdır.

34.000 dolarlık destek seviyesi devam ettiği sürece, yükseliş tezi geçerli olacak. Ancak Bitcoin bu kritik destek engelini aşarsa, daha sert bir düşüş gerçekleşebilir ve piyasa değerini 31.500 $ seviyesine, hatta 26.000 $ ‘a itebilir.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin