Bitcoin davası çıkmazda mı? Herkes pay almak istiyor!

Bitcoin davası çıkmazda mı? Herkes pay almak istiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberBitfinex ve Bitcoin davası sonuçlanmış olsa da karışıklık devam ediyor. Geçtiğimiz gün ABD Adalet Bakanlığı suçlarla ilgili kararını açıklayacağını duyurmuştu. 2016 yılından bu yana süre gelen olay sonunda tamamlanmış oldu. En önemlisi ise ABD Adalet Bakanlığı hacklenen Bitcoin miktarını ele geçirmişti. Şimdi ise 3,6 milyar dolar değerindeki Bitcoin’e ne olacağı merak ediliyor. 

ABD hükümeti 2016’da Bitfinex’ten çalınan Bitcoin’in çoğunu geri aldı. Şimdi ise varlıkların peşine Bitfinex borsasında düşüyor. Bu arada varlıkların daha çok olduğu biliniyor. Bakanlık sadece 3,6 milyar dolarlık kısmını ele geçirebildi. 

8 Şubat’ta bildirildiği üzere Adalet Bakanlığı, ağır kara para aklama suçlamalarıyla iki zanlıyı tutuklamıştı. Dün itibarıyla dava sonuca kavuştu. Mahkeme suç işleyen kişilerin kefaletle serbest bırakabileceğini söyledi.

Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan adlı kişiler işledikleri suçlardan kefaletle kurtulmuş oldu. Mahkeme Lichtenstein’a 5 milyon dolar, Morgan’a ise 3 milyon dolar kefalet bedeli biçti. Ancak hackleme olayında kendine pay alan kişilerin bu parayı ödemesi şaşırtıcı olamazdı.

Bitcoin davası piyasayı etkileyebilir mi?

ABD hükümetinin şu anda bu devasa Bitcoin çantasını elinde tutması endişe verici olarak yorumlanıyor. Eğer Amerika satış yaparsa çöküş yaşanabilir. Son zamanlarda yükselen piyasaları çökertebileceği endişesi var. 

Bitcoin davası için bir diğer mağdur ise Bitfinex. Ganimet haklı olarak Bitfinex’e aittir ve bunun beş yıldan uzun bir süre önce saldırı sırasında kime sahip olduğunu belirlemesi gerekir.

Ele geçirilen 3,6 milyar dolarlık Bitcoin, toplam 4,5 milyar dolarlık saldırıda çalınan tüm miktarın yaklaşık %80’ini temsil ediyor. Durum fazlasıyla karışık. Ancak Bitcoin’ler şu an ABD hükümetinin elinde olduğu biliniyor.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin