featured

Bitcoin madencileri büyük satışlar yapıyor: BTC fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in [BTC] fiyatı, Menkul Kıymetler ve Borsa’nın tüm spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını incelemek için son tarihi uzatacağını açıklamasının ardından 31 Ağustos’ta iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

SEC’in kararı, yakın gelecekte bir Bitcoin ETF‘sinin onaylanması umutlarına bir darbe olarak görüldü ve kripto para piyasasındaki duyarlılığa ağırlık verdi. BTC, 16 Haziran’dan bu yana en düşük seviyesi olan 25.470 dolara kadar düştü.

CryptoQuant tarafından takip edilen veriler, fiyatlar düştükçe madencilerin varlıklarını “boşaltmaya” başladığını ortaya koydu. BTC’nin Madenciden Borsaya Akışının 14 günlük küçük hareketli ortalama (SMA) üzerinden değerlendirilmesi, 31 Ağustos’tan bu yana bu metrikte yüzde 35’lik bir artış olduğunu ortaya koydu.

Bitcoin

Madenciden Borsaya Akış metriği madencilerden borsalara akan BTC miktarını ölçer. Bu metrik yükseldiğinde, madenciler madencilik yaptıklarından daha fazla BTC satıyor demektir. Bu durum, madencilerin BTC’nin fiyatı konusunda düşüş eğiliminde olduklarının ve ellerindekileri satmak istediklerinin bir işareti olabilir.

Takma isimli CryptoQuant analisti Greatest_Trader, geçtiğimiz birkaç ay içinde BTC’nin yukarı ve aşağı yönlü fiyat hareketleri, ağdaki madencilerin coinlerini spot borsalara gönderdiği durumlarla ilgili görüşünü paylaştı.

“Yakın zamanda kayda değer bir gelişme yaşandı ve Bitcoin’in fiyatının 30 bin dolara ulaşmasıyla eş zamanlı olarak metrikte önemli bir artış yaşandı. İlginç bir şekilde, madenci faaliyetlerindeki bu artış, Bitcoin’in değerini 25 bin dolar eşiğine kadar düşürerek önemli bir fiyat geri çekilmesine katkıda bulundu. Bunun ardından metrik belirgin bir düşüş yaşayarak yılın en düşük seviyesine geriledi.”

Madenciden Borsaya Akış metriğinin yanı sıra Madenci Rezervi gibi BTC madencilik faaliyetlerini izlemek için kullanılan diğer zincir içi metrikler, madencilerin cüzdanlarından kripto para çıkışlarını doğruladı. CryptoQuant’a göre BTC’nin Madenci Rezervi 29 Ağustos’tan bu yana düştü.

Bu metrik, bağlı madencilerin cüzdanlarında tutulan kripto paraların sayısını ölçer. Değeri, madencilerin henüz satmadığı rezervi gösterir. Basın saatine göre bu değer 1,83 milyon BTC idi. Madenciler 29 Ağustos’tan bu yana 14.000 BTC sattı.

Bazı Bitcoin madencileri satışla ilgilenmiyor

Bir kripto para analisti Ali_Charts’a göre, “ilk kez, BTC borsasından para çekme işlemleri art arda üç ay boyunca mevduatları aştı.”

Bir varlığın döviz rezervi (mevduat) azaldığında, daha az satış gerçekleşir. Bu durum çoğu zaman bir fiyat toparlanmasının habercisi olarak işlev görür.

Ali’ye göre borsadan para çekmedeki artış, yatırımcıların varlıklarını kişisel cüzdanlarında tutmayı giderek daha fazla tercih etmeleri, kripto borsalarına olan güvenin azalması ve ABD’deki son değişiklikler ışığında potansiyel düzenleyici sorunlardan kaçınma arzusunu yansıtıyor olabilir.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin