İşte şimdiye kadar Bitcoin Core 0.17.0’da yapılmış olan üç büyük değişiklik
İşte şimdiye kadar Bitcoin Core 0.17.0’da yapılmış olan üç büyük değişiklik

Bitcoin Core 0.17.0’da şimdiye kadar yapılmış olan üç büyük değişiklik

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaşanan son gelişmelerden sonra, yeni bir Bitcoin Core istemcisi piyasaya sürülmesi an meselesi. Versiyon 0.17.0, orijinal olarak Satoshi Nakamoto tarafından tasarlanan cüzdanın 17 kez değiştiğine işaret ediyor. Yıllar boyunca Bitcoin işlemcisinde birçok değişiklik ve iyileştirme yapıldı.

İşte şimdiye kadar Bitcoin Core 0.17.0’da yapılmış olan üç büyük değişiklik

3- Cüzdan oluşturma kolaylığı

Çoğu insan Bitcoin Core istemcisini kullanırken ilk Bitcoin cüzdanını oluşturma konusunda gerçek bir sorun yaşamakta. Ek bir cüzdan eklemek hep sorun oldu. Çünkü, bir ağ sadece bir node’yi çalıştırır. GUI cüzdanı da yeni cüzdanlar oluşturmak için uygun bir çözüm sunamadı.

Bu kadar uzun zamandır var olan bir yazılım projesi için bu çok garip bir durum. Geliştiriciler, kullanıcılara, node gereksinimi olmadan doğrudan GUI’den ek cüzdanlar oluşturma seçeneği sunarak bu sorunu çözdüler. Bitcoin’e pek çok insan kazandıran yaşam kalitesinde iyileştirme yapıldı.

2- Blockchain budama

Kripto para dünyasında, hiç kimse işlemlerin tam defterini indirmek için saatlerce ya da günlerce beklemek istemiyor. Bitcoin’in işlem defteri ise her gün daha fazla veri eklenerek yaklaşık 200 GB’lık bir boyuta ulaştı. Acemi meraklıları için, çok fazla Blockchain bilgisinin indirilmesi oldukça sorunlu oldu ancak durum nihayetinde çözüme kavuştu.

Yerel Blockchain budamasını etkinleştirerek, Bitcoin Core 0.17.0 istemcisi artık node’lerin ağ senkronizasyonu almasını çok daha kolaylaştırıyor. Tüm kullanıcıların yapması gereken, GUI’nın güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak.

1- Token seçimi iyileştirmeleri

Birkaç kişi kripto cüzdanlarını aktif olarak kullanırken para seçiminin nasıl çalıştığını düşünür. Bitcoin’in durumunda, belirli bir işlemin ücretini hesaplamak için farklı işlem çıkışlarını birleştirmek oldukça yaygın. Bazı durumlarda, gerekli olan miktar eşiğini karşılamada bile sürtünmeye neden olur.

Bunun için Branch ve Bound adıyla gelen yeni bir algoritma tasarlandı. Böylece daha sorunsuz bir işlem çıktıları kombinasyonu sağlandı. Bitcoin Core kullanıcılarının büyük çoğunluğu, bu durumun doğrudan doğruya her şeyi değiştirdiğini fark etmeyebilir ama arka planda sorun çözüldü.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin