Bitcoin Core, SegWith, yıldırım ağı, bitcoin haberleri
Bitcoin Core, SegWith, yıldırım ağı, bitcoin haberleri

Bitcoin Core 0.16.0 güncellemesi ile SegWit resmi olarak desteklenmeye başlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SegWit ölçekleme teknolojisine tam destek sağlayan Bitcoin Core 0.16.0 istemci sürümü nihayet 26 Şubat Pazartesi günü resmi olarak yayınlandı.

Core ekibi bu ayın başlarında yayınladıkları güncelleme ile SegWit teknolojisini destekleyeceklerini duyurmuştu.

Core ekibi, Github duyurusunda yaptıkları açıklamada şunları söylediler:

“Bu sürüm yeni özellikler, çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra güncellenmiş çevirilerinde dahil olduğu önemli sürümüdür.” 

Bitcoin Core 0.16.0, Bitcoin tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu. İşlem ücretlerini ve işlem sürelerini kısaltacak olan SegWit, Ağustos 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana Bitcoin kullanıcılarının en çok talep ettiği değişiklikti.

Bitcoin Core resmi olarak SegWit’e tam destek vermeye başladı

Bununla birlikte sektördeki birçok büyük şirket ve cüzdan sağlayıcıları, yüksek transfer ücretleri ve yavaş işlem süreleri nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan müşterilerin baskısına mağruz kalıyordu. Teknoloji ayrıca Bitcoin’e devrim niteliğinde olan yükseltmelerin temelini oluşturuyor. Yıldırım Ağı gibi ücretlerin ve onay sürelerinin sıfıra düştüğü ikinci katman çözümleride bu yükseltmelerden birisidir.

Yıldırım ağının çıkışı ile,SegWit için yalnızca sınırlı destek olmasına rağmen yılın başlangıcından bu yana müşteriler tarafından benimsenmesi ile hızlı ilerleme kaydetti.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin