BBitcoin, Consensus etkinliğine rağmen neden düşüyor?
Bitcoin, Consensus etkinliğine rağmen neden düşüyor?

Bitcoin, Consensus etkinliğine rağmen neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), yazım sırasında 8.295 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin, önümüzdeki birkaç hafta boyunca değer kazanarak işlem görmeye devam edebilir. Bitcoin, Consensus sonrası çoğu analiste göre 11.000 dolar seviyesine çıkabilir. Bu yıl Consensus’a 8.000’in üzerinde katılımcı gelmiş olsa da, yatırımcıların bunlara bakıp satışları yüksek seviyelerde yapmalarını beklemek yanlış olur. Ana akım yatırımcıların bunu beklemesi normal ancak oyunda aynı kurallara uymayan yeni yatırımcılar çok fazla.

Bitcoin, Consensus etkinliğine rağmen neden düşüyor?
Bitcoin, Consensus etkinliğine rağmen neden düşüyor?

Bitcoin, Consensus’dan sonra kurumsal yatırımcıları çekecek

Ayrıca Bitcoin piyasası, birkaç milyarder ya da bir grup istekli milyonerden oluşan bir grubun hakimiyetinden çıkıp çok fazla büyüdü. Fakat büyük yatırımcıların ilgisi daha da çok arttı. Büyük yatırımcılar, Bitcoin ya da diğer kripto paralara yatırım yapmak için milyarlarca dolarlık kurumsal yatırımcılar haline geldi. Ancak, Bitcoin için kurallarını değiştiremeyecekler. Fiyatların manipüle edilmesine yönelik aynı taktikleri kullanacaklar. Kurumsal yatırımcılar, ani fiyat artışını önlemek için duvarlar oluşturup satış emirleri koyabiliyorlar. Bu da kitlesel kâr elde etmekle sonuçlanacak ve akıllı kurumsal yatırımcıların çantalarını dolduracak.

Bitcoin, kripto para piyasasındaki kuralları değiştirecek

Consensus 2018’in fiyat üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı görülebilir. Ancak oyunun kurallarının önemli ölçüde değiştiği unutulmamalı. En önemli olaya gelince, Nasdaq gibi kripto paralara girmeye çalışan büyük oyuncuların, Bitcoin’e olan etkisi yakın geçmişteki örneklerle ortada. Oyuna katılmak için birçok yatırımcı bekliyor. Durum son birkaç aydır biraz karışık hale gelse de, şu an büyük resim çok net gözüküyor.

Bitcoin, Consensus etkinliğine rağmen neden düşüyor?
Bitcoin, Consensus etkinliğine rağmen neden düşüyor?

Bitcoin gibi riskli bir varlığa yatırım yapmak için milyarlar harcayan yatırımcılar, ani düşüşlere veya yükselişlere uğrayan bir kripto parayı satın almazlar. Büyük alımlar yapmadan önce dibe kadar düşmesini beklerler. Şu anda, bu büyük alımlar 2013’e kıyasla artmakta. Bitcoin, büyük bir ralliden önce güç topladı, aynı senaryoyu takip ediyor gibi görünüyor. Bu rallideki ilk işaretler gerçekleşmeden önce, büyük yatırımcılar rahat bir uyku uyuyamayacak.

Bitcoin 6.000 doların altına düştüğünde bu senaryo gerçekleşti

Ancak, sıçrama belirtileri gördüğünüz an, büyük para trene atlayacak ve fiyat birkaç hafta içinde yeni rekor seviyelere yükselecek. Bu durumda piyasaya orta düzeydeki yatırımcının dahil olması için, çok geç olacak. Öte yandan, yatırımlar hızlı geri kazanımlar şeklinde kendini gösterecek. Bu seferde çok hızlı kâr satışları gerçekleşecek. Hatta kripto paraları elden çıkarmak için satacak kimse bulunamayabilir. Bitcoin 6.000 doların altına düştüğünde bu senaryo gerçekleşti.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin