Bitcoin çöküşünün katalizörü belirlendi
Bitcoin çöküşünün katalizörü belirlendi

Bitcoin çöküşünün katalizörü bulundu: Tehdit Slushpool madencileri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bütün kripto para piyasası, son birkaç hafta boyunca ayının gazabına tanıklık ediyor. Darbe, çoğu kripto parayı günlük bazda iki basamaklı olarak kanatarak terk etti ve yatırımcıların hislerini aşağıya indirdi. Bu tahribat aynı zamanda kripto paraların Ocak 2018’den beri en düşük fiyatları görmesine sebep oldu. Yeni yapılan araştırmaya göre, Bitcoin çöküşünün katalizörü Slushpool madencileri olabilir.

Herkes büyük Bitcoin çöküşün arkasındaki sebebi bilmek istiyor

Kripto para topluluğundaki bazı insanlar bu büyük Bitcoin çöküşün arkasındaki sebebi bilmek istiyor. Çünkü Bitcoin’in ölüm spiraline girdiği sırada sıfıra doğru ilerlediği yönünde propaganda yapmaya başlamış olanlar da var. BitMEX Research’ın son raporuna göre, Bitcoin fiyatı Kasım 2018’den bu yana yaklaşık %45 oranında düştü. Bu sayede ağın madencilik gücü de yaklaşık %31’lik bir düşüşle büyük bir darbe aldı. Raporda konuya yönelik şunları söyleniyor:

Tahminlerimize göre, bu yaklaşık 1,3 milyon Bitmain S9 madencinin kapatılmasını temsil ediyor. Madencilik sektörü, şu anda kripto para biriminin düşen fiyatlarından dolayı ciddi bir stres altında olabilir.

Bitcoin (BTC) fiyatının adil piyasa değeri nedir?

Bitcoin çöküşünün katalizörü belirlendi

Üstelik rapor, piyasada yaşanan çöküşün nedeninin, Kasım 2018’de gerçekleşen Bitcoin Cash hard forku olduğunu da ortaya koyuyor. Rapor, bir kripto para izleme platformu olan Boltzmann tarafından toplanan verilerden derleniyor.

Hard forktan 2 gün önce 12 Kasım’da, madencilerin alışılmadık derecede büyük miktarda Bitcoin sattığı belirtiliyor. Boltzmann, madencilerin yaptığı Bitcoin satışlarının standart sapmasının 17,5 olduğunu tespit ediyor. Daha ileri analizlerde, bu madencilerin Slushpool üyesi olabilecekleri ortaya çıkıyor.

QC 1 kripto-ısıtıcı, madencilik ile birlikte ısıtıcı görevi görüyor

Bitcoin madencilik endüstrisi için yaklaşık 7 milyonluk bir kayıp

Ayrıca, raporda Bitcoin madencilik sektörü gelirlerinin Kasım ayının başındaki 13 milyon dolardan Aralık ayında yaklaşık 6 milyon dolar seviyesine kadar düştüğü belirtiliyor. Bu, Bitcoin madencilik endüstrisi için yaklaşık 7 milyonluk bir kayba işaret ediyor. Ayrıca, madencilik teşvikleri kısa vadede %21,8 oranında azaldı. Rapor, bunun sebebi şu sözlerle açıklanıyor:

Zorlukların düzenlenmesindeki gecikme nedeniyle teşviklerdeki düşüş, Bitcoin fiyatındaki düşüşten bile daha büyüktü. 3 Aralık’ta sona eren altı günlük dönemde, günlük beklenen 144 bloktan %21,8 oranında daha az blok üretildi. Madenciler zorluk düzenlemesinden önce ağdan ayrıldıklarından bu durum ortaya çıktı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin