featured

Bu altcoin’lere dikkat: Bitcoin 51,000 doların üzerine çıkarken takip etmeniz gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, ABD’deki endişe verici tüketici fiyat enflasyonu raporunun yayınlanmasının ardından dün kısa bir düşüş yaşadı. Ancak bu aşağı yönlü hareket endişe yaratacak kadar büyük olmadı. Çünkü dünyanın en eski ve en büyük kripto para birimi BTC, bugün sabahın erken saatlerinde yapılan işlemlerde yeniden yükselişe geçti ve 51,000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı.

Geçtiğimiz birkaç gün, artan volatilitenin spekülasyon ve açgözlülüğü de artırmasıyla kripto yatırımcıları için duyguların hızla değiştiği bir dönem oldu. Bitcoin fiyatının Pazartesi günü ilk kez 50,000 dolara  ulaşmasının ardından, Salı günü ABD’den gelen yüksek etkili haberlerin etkisiyle ağır tasfiyeler bildirildi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin son 24 saat içinde %2,5 oranında değer kazanırken son bir hafta içinde ise %20 oranında bir yükseliş kaydetti. Piyasa lideri bu yazının yazıldığı sırada ise 51,341 dolar civarında işlem görüyor. Bu son yükseliş rallisi BTC’ye Aralık 2021’den bu yana ilk kez 1 trilyon dolarlık bir piyasa değeri kazandırdı.

Uzman bir yatırımcı ve popüler bir kripto analisti olan Peter Schiff liderliğindeki ekonomistler, yüksek ABD doları enflasyonunun kalıcı olduğuna ve yatırımcıların bu konuyu benimsemesi gerektiğine inanıyor. Bununla birlikte son 24 saatte 600 milyon doları aşan yüksek kripto nakit girişi, yatırımcıların yüksek enflasyona karşı korunmak amacıyla Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini tercih ettiklerini gösteriyor.

Bitcoin yükselişi piyasayı canlandırıyor

Bitcoin’in kripto para piyasasının lideri olması sebebiyle diğer varlıkların hareketleri de yüksek oranda ona bağlıdır. Dolayısıyla eğer BTC büyük bir düşüş yaşadığında altcoin’ler de grafiklerini kırmızıya boyama eğiliminde olurlar.

Bitcoin fiyatı, ABD Fed’in yüksek enflasyonu dizginleme konusundaki başarısızlığına, canlandırıcı bir toparlanma ile yanıt verdi. Gelen haberlerin ardından BTC, hızla 51,500 dolar seviyesinin üzerine çıkarak yılın en yüksek seviyesine dokunmuş oldu. Yatırımcıları sevindiren bu gelişme, sıradaki hareketin ne olacağı ve 55,000 dolara ne zaman ulaşılacağı gibi konuların merak edilmesinin yolunu açtı. Artan ilgi, yaklaşan halving etkinliği ile de taçlanmaktadır. Çünkü bu olay, tarihsel olarak kripto para birimlerinin fiyatlarını artırmada olumlu bir rol oynamıştır.

Bitcoin’in sıradaki halving etkinliğinin gerçekleşmesine yaklaşık 66 varken boğaların tarihi olaydan önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmaya oldukça teşvik edildiği açık. Üstelik kurumsal yatırımcılardan gelen yüksek talep, BTC madencilerinin günlük arzından büyük ölçüde ağır bastı.

Bitcoin yükseliş

Kripto para piyasasındaki diğer token’ların BTC ile yüksek korelasyona sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda, başlayacak olan bir rallinin genel olarak piyasayı canlandıracağı söylenebilir. Sonuç olarak yaklaşmakta olan kripto pompası, tarihi bir süper döngüyü tetikleyebilir. Belki de bu döngü, 2017 yılındaki boğa koşusundan bile daha büyük ve etkili olabilir. Dolayısıyla yatırımcılar, alternatif seçenekleri de değerlendirmek ve aralarından en doğru seçimi yapmak isteyebilirler.

Dikkat edilmesi gereken altcoinler

Bitcoin fiyatı Çarşamba günü 49,000 dolar seviyesinin altına düştükten sonra kayda değer bir toparlanma yaşayarak yeniden boğaların güçlendiğini kanıtladı. Başlayan yükselişin ardından bazı altcoin’ler ayrışarak diğerlerinden daha iyi performans gösterebileceklerine dair işaretler gönderdi.  Bitcoin liderliğindeki geri çekilmeye rağmen daha güçlü  yükseliş eğilimi kaydeden altcoin projelerinden bazıları arasında VeChain (VET), Sei (SEI), Bittensor (TAO) ve Stacks (STX) yer aldı.

Ancak yüksek potansiyelli projeler sadece bunlarla da kısıtlı kalmıyor. Özellikle 2024 yılının en iyi yeni projelerinden bir tanesi olmaya adan olan Sponge V2, yenilenmiş yüzü ile yeniden yatırımcıların karşısına çıkıyor. Peki zamanlama olarak kripto para piyasasında avantajlı bir döneme denk gelen Sponge V2 nedir ve ne gibi özellikleri vardır?

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Sponge V2: Meme coin dünyasının yeniden doğan oyuncusu

Kripto para piyasasındaki son gelişmelerin ışığında pek çok analiste göre Sponge Token V2, dikkat çeken bir isim olarak ön plana çıkıyor. Yeni versiyonu ile meme coin dünyasında önemli bir rol oynayan Sponge’un göz alıcı bir yükselişe sahip olacağı tahmin ediliyor. Özellikle 2024 yılının ilk yarısında Sponge’un heyecan verici evriminden sıkça söz edilebilir. Çünkü geliştirilmiş yeni versiyonuyla Sponge V2, yeni bir başarı hikayesi yazmaya hazırlanıyor.

Sponge, 2023’ün en parlak performans gösteren kripto para birimlerinden biriydi. Yaklaşık bir milyon dolarlık bir piyasa değeriyle başlayan proje, zamanla 100 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Bu da erken dönem yatırımcılarının önemli kârlar elde ettiğini gösteriyor. Sponge, lansmanından hemen sonra hem merkezi hem de merkezi olmayan bir dizi önde gelen kripto borsasında listelendi. Bu durum, erken yatırımcıların hâlâ ilk hamle avantajına sahip olabileceği anlamına geliyor. Stake-to-bridge aşamasının tamamlanmasının ardından, SPONGEV2’nin kripto borsalarında daha yüksek bir fiyatla listeleneceği öngörülüyor.

Ayrıca, Sponge V2 projesinin geleneksel yaklaşımlara karşı yenilikçi bir bakış açısına sahip olduğunu söylemek doğru olur. En iyi meme coin’ler genellikle bir ön satış düzenlerken, Sponge V2, geleneksel bir ön satışa karşı çıkarak farklı bir yol izliyor. Ekibin “bridge-to-stake” olarak adlandırdığı bu yaklaşım, Sponge Token V2 satın almanın tek yolunu, V1 tokenlarını stake etmek ve köprüleme yapmak olarak belirliyor.

Sponge V2, Bitcoin ETF onayları ve 2024’ün başlarında beklenen bir sonraki halving etkinlikleri gibi önemli kripto olaylarıyla aynı döneme denk geliyor. Bu, Sponge V2’nin piyasaya mükemmel bir zamanlama ile girdiğini gösteriyor. Sonuç olarak, Sponge yatırımcıları, resmi web sitesini ziyaret edip kripto paralarını stake sözleşmesine kilitleyerek önümüzdeki 4 yıl boyunca ödüllerin yanı sıra eşit miktarda Sponge Token V2 alma fırsatını da yakalayabilirler.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

coinpedia


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin