Maksim Zaslavskiy, ICO davasındaki suçlamaları kabul etti
Maksim Zaslavskiy, ICO davasındaki suçlamaları kabul etti

Bir ABD vatandaşı “lisanssız para gönderme” suçlamasıyla yargılanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Ekim’de yayınlanan Adalet Bakanlığı (DoJ) basın bültenine göre Bir ABD vatandaşı, LocalBitcoins.com aracılığıyla “lisanssız para gönderme” suçlamasıyla yargılanacak.

1.000’den fazla kullanıcıya lisanssız para satıldı

Jacob Burrell Campos’ın, Ocak 2015 ve Nisan 2016 arasında ABD’de “1.000’den fazla müşteriye” yüz binlerce dolar değerinde Bitcoin sattığı bildirildi. DoJ bu durumu, kayıtsız bir “Bitcoin borsası” olarak değerlendirdi.

Popüler bir peer-to-peer platformu olan LocalBitcoins.com’dan yararlanan Burrell’in, iş faaliyetlerini ABD Maliye Bakanlığı’nın ABD Mali Suçlar Ağı (FinCEN) ile tescil ettirmek istediği ve başarısız olduğu belirtildi.

LocalBitcoins reklamlarının ardından Burrell, Bitcoin satışlarını müşterileriyle iletişim kurmak için şifrelenmiş e-posta veya SMS uygulamalarını kullanarak “genellikle” geçerli fiyatın %5 daha fazla bir komisyon ile pazarladı.

Burrell ayrıca, “ABD merkezli, düzenlenmiş” kripto borsasına ilişkin hesabının “şüpheli” işlemler için inceleme yaptıktan sonra kapatıldığını itiraf etti.

Basın açıklamasına göre Burrell, Meksika’da sakladığı fiat para birimini San Diego merkezli değerli metal satıcısı Joseph Castillo ile değiştirdiğini kabul etti.

Burrell 11 Mart 2019’da, beş yıl hapis cezasına çarptırılacak. Anlaşmaya göre Burrell, ABD’ye 800.000 ABD Doları’nın üzerinde bir ceza ödemeyi kabul etti.

Basın açıklamasında, ABD’li avukat Adam Braverman şöyle diyor:

Lisanssız para gönderen işletmeler, özellikle de sınırda veya yakınında faaliyet gösterenler, ABD bankacılık sisteminin bütünlüğü için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Suçluların yasadışı faaliyetlerdeki gelirlerini aklamak için bu tür işletmeleri kullandıkları belirtiliyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin