featured

Bitcoin Cash yüzde 15’lik şaşırtıcı bir yükseliş kaydetti: Hızlı yükselişin arkasında ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash (BCH) ve önde gelen birkaç altcoin, ABD federal temyiz mahkemesinin olumlu karar verdiğini gösteren yakın tarihli bir raporun etkisiyle yukarı yönlü bir ivme kazandı.

Mahkemenin kararı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Grayscale’in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetmesinde hata yaptığını gösteriyor. Bu gelişme, olumlu düzenleyici haberlerin kripto para piyasasının duyarlılığı ve değerlemesi üzerindeki etkisinin bir kez daha altını çizdi.

Düzenleyici işlemler piyasa güvenini artırıyor…

Kripto para piyasası uzun zamandır düzenleyici belirsizlikten kaynaklanan dalgalanmalara açık. Bununla birlikte Grayscale’in ETF başvurusuna ilişkin son karar gibi düzenleyici netlik örnekleri, yatırımcılar arasında olumlu duyguları harekete geçirme potansiyellerini defalarca göstermiştir.

Düzenleyici onayların işaret ettiği olgunlaşma ve meşruiyet, genellikle sektörün gelecekteki büyümesi için umut verici göstergeler olarak yorumlanır. Bu gelişmiş duyarlılık, yalnızca Bitcoin’e değil Bitcoin Cash de dâhil olmak üzere çeşitli alternatif kripto para birimlerine olan ilgiyi her zaman artırmaktadır.

Bitcoin Cash yükseliş momentumunu yakaladı

CoinGecko tarafından bildirildiği üzere Bitcoin Cash’in güçlü bir fiyat yükselişi sergilemesiyle dijital varlığın değeri 217 dolara yükseldi. Kripto para, 24 saat içinde yüzde 14,8’lik etkileyici bir artışa tanık oldu ve bu artış geçtiğimiz hafta boyunca yüzde 16’ya ulaştı.

Bitcoin Cash

Kayda değer kazançlar büyük ölçüde Grayscale-SEC kararının yarattığı ve tüm kripto para dünyasında yankı uyandıran olumlu dalgalanma etkisine bağlanabilir.

Altcoinler üzerinde Bitcoin etkisi

Kripto para birimlerinin öncüsü olan Bitcoin, piyasa üzerinde önemli bir etkiye sahip olmaya devam ediyor. Fiyatının tek bir gün içinde yüzde 5’ten fazla artarak 27.456 dolara yükselmesi, Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı zaferin derin etkisini gözler önüne seriyor.

Bu ralliyi daha da ilgi çekici kılan şey ise Bitcoin Cash gibi altcoinler üzerindeki domino etkisi. Yatırımcılar portföylerini çeşitlendirmek istedikçe potansiyel kazançlarını en üst düzeye çıkarmak için kaçınılmaz olarak alternatif kripto para birimlerini araştırıyorlar. Bu eğilim, altcoinlere olan ilginin ve yatırımın artmasını tetikleyerek onları yeni zirvelere taşıdı.

Bu gelişmelerin kolektif etkisi, toplam kripto piyasası kapitalizasyonundaki önemli büyümede açıkça görülmektedir. Yaklaşık 50 milyar dolarlık bir artış, düzenleyici gelişmelerin piyasanın değerlemesi üzerindeki ani etkisinin altını çiziyor.

En önemli kazançlardan bazılarının Bitcoin ile yakından bağlantılı kripto para birimleri tarafından kaydedilmiş olması düzenleyici kazanımların ve önde gelen kripto para birimi performansının simbiyotik bir ilişki içinde iç içe geçtiği fikrini güçlendiriyor.

newsbtc

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin