featured

Bitcoin Cash son bir haftada yüzde 7 düştü: BCH için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash (BCH) son yedi günde yüzde 7,48’lik bir düşüş kaydederek haziran ayının en yüksek seviyelerini geçmişte bıraktı. Değer düşüşü, BCH’nin bir zamanlar yüzde 130’un oldukça üzerinde olan 90 günlük performansının 92,38’e gerilemesine neden oldu.

Yatırımcılar trendin tersine dönmesini umuyor olsa da BCH/USD 4 saatlik görünüm aksini gösteriyor. Aşağıda gösterilen grafiğe göre Bitcoin Cash’in piyasa yapısı, kripto paranın 31 Temmuz’da 256,27 dolara ulaşmasından bu yana düşüş eğiliminde.

BCH fiyatında ayıdan boğaya dönüş

Ayrıca düşüş eğilimi 245,09 dolar ve 232,18 dolardaki bir dizi satış baskısıyla da ilişkilendirilebilir. Bu düşüşler arasında hafif yükselişler olsa da 232,74 doların yeniden test edilmesine rağmen yükseliş eğilimi hâkim olamadı.

Bununla birlikte Para Akışı Endeksi’nden (MFI) elde edilen göstergeler, kripto varlığın piyasaya nispeten iyi bir likidite akışı olduğunu gösteriyor. Ancak MFI ile BCH’nin fiyatları arasında bir farklılık vardı. Basın saatine göre MFI 71,49’a yükselirken fiyat düşme ve yatay seyretme arasında gidip geliyordu. Farklılaşma devam ederse BCH’nin yukarı yönlü bir eğilim göstermesi olası. Ancak MFT geri çekilir ve fiyatla aynı yönde ilerlerse bu sürekli bir düşüş trendinin teyidi olacaktır.

Ayrıca Göreceli Güç Endeksi (RSI) 56,48 idi. RSI orta noktanın üzerinde olduğu için kripto varlığın alım momentumunun sağlam olduğu anlamına gelir. Gösterge söz konusu seviyeyi korumaya devam ederse veya üzerine çıkarsa BCH 250 dolara kadar yükselebilir.

BCH

Potansiyel düzeltmenin üzerinde yükseliyor

Daha önce alt bant 221,17 dolarlık fiyata dokunarak altcoinin 7 Ağustos’ta aşırı satıldığını göstermişti. Bu nedenle BB’nin mevcut duruşu BCH’nin geri çekilebileceğine işaret ediyor.

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) ile ilgili olarak 4 saatlik grafik 1,84 olduğunu gösterdi. MACD’nin pozitif değerleri yukarı yönlü momentumun arttığına işaret ediyor. Bu 12 günlük Hareketli Ortalamanın (MA) 26 günlük MA’nın üzerinde olduğu ve potansiyel bir yükseliş momentumuna işaret ettiği anlamına gelir.

MACD pozitif bölgede yükselmeye devam ederse altcoinin bir sonraki hareketi yukarı doğru olabilir. Ayrıca alım baskısı satış emirlerine baskın gelirse BCH Bollinger Bantları tarafından gösterilen sinyali geçersiz kılabilir.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin