12 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doların üstünde kalabilecek mi?
12 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doların üstünde kalabilecek mi?

Bitcoin Cash hash savaşının kazananı belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 yılı tüm kripto para birimleri için oldukça acımasızdı. Bu durum, kripto para borsalarını da olumsuz yönde etkiledi. Piyasanın kötü gittiği bu zamanda kripto para borsalarının neredeyse her gün hacimsiz olan kripto paraları delist ettiği haberleri ile karşılaşıyoruz. Ancak borsalara bu kötü zamanda ilaç gibi gelen bir gelişme yaşandı: Bitcoin Cash forku. Hard forktan sonra yaşanan Bitcoin Cash hash savaşları çoğu borsada artan hacim ile sonuçlandı. Fork taraflarının zararları 10 milyon dolarları bulurken en çok kazanan kripto para borsaları oldu.

Bitcoin Cash hash savaşı çok fazla fiyat dalgalanmasına yol açtı

Kripto fiyatları çok fazla dalgalandığında, borsalar genel işlem hacminin daha fazla olduğunu gösteriyor. Bu özellikle sabit omurgalara bağlı çiftler için geçerli. Tabi, para birimleri “fork” olduğunda da aynı durum geçerli. Bitcoin Cash, yaklaşık bir hafta önce büyük bir protokol güncellemesine tabi tutuldu. Sonuç olarak, iki zincir birbiriyle etkili bir şekilde rekabete girişti.

ABC ile SV destekçileri arasındaki bu forktan borsalar faydalandı. Bağımsız Rezerv CEO’su Adrian Prezelozny, bu savaşın toplam işlem hacmini artırdığını doğruladı. Tüm kripto fiyatları düşük tutulduğundan, Bitcoin Cash bir ticaret çılgınlığı yarattı. Genel hacmi bile hızla art arda altı kat arttı.

Kripto dünyasındaki volatilite her iki yönde de çalışır

Kripto dünyasındaki volatilite her iki yönde de çalışır. Düşük fiyatlar, yatırım yapmak isteyen daha fazla kullanıcı çekiyor. Daha yüksek fiyatlar FOMO’nun bir duygusunu tetikler ve insanlar dalgayı zirveye taşımak ister. Belirli bir para biriminin topluluk üyeleri arasındaki iç tartışma da volatilite oluşturuyor.

Tüm bunlar, kripto para borsalarının geleceğini ve Blockchain’in potansiyelini gösterir. Bitcoin Cash’i etkileyen olaylar nadir olsa da borsalar için de olumlu bir tarafa sahipler. Bir hikayede her zaman görünürden daha fazlası var. Kripto para borsaları da bu açıdan farklı değil.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin