Bu altcoinde sert kırılma bekleniyor! Yüzde 15'lik hareket gelebilir

Bitcoin Cash hash savaşının gerçek bir kazananı yok!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün Bitcoin Cash (BCH) Bockchain’i bölünerek iki ayrı ağ ve yeni iki kripto para oluştu. Şimdilik Bitcoin ABC tarafından geliştirilen BAB ve Craig Wright’ın nChain’i tarafından geliştirilen BSV olarak iki rakip kripto para sektörde, hangi zincirin baskın zincir olacağını zaman gösterecek. Ancak Bitcoin Cash hash savaşının gerçek bir kazananı yok gibi görünüyor.

Bitcoin ABC ve Bitcoin BSV

Ancak, bölünmeden başlayarak ilk önce, “baskın” zincir olarak nitelenen şeyin belirlenmesinde hangi faktörlerin harekete geçtiğini ele almamız gerekir. Bir Blockchain’in sağlığını belirleme konusunda iki ana düşünce tarzı bulunuyor: Tescillenmiş toplam blok sayısı ve zinciri güvenli tutmak için yapılan iş miktarı. Bu açıdan bakıldığında dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden ikisi çıkarılan blokların sayısı ve hash oranı.

Çoğu madenci başlangıçta nChain’in SV’sine destek vereceklerini belirtmesine rağmen (yukarıdaki resme bakınız), ABC hızlı bir şekilde hash savaşında liderliği ele geçirdi. Rakamlar hemen sonradan önemli ölçüde farklılık gösterirken, Blockchain explorer Coin.Dance, ABC’nin hesaplama ücünün yüzde 58, SV’ninkinin ise yüzde 42 olduğunu gösteriyor.

Sayılar yüzde yüz doğru olmayabilir. Çünkü arka planda çok fazla gölge madenciliği yapıldığını belirtiliyor. Durum ne olursa olsun ABC en azından şimdilik hash gücü söz konusu olduğunda SV’yi yarış dışı bırakıyor gibi görünüyor. Benzer şekilde ABC, blokların sayısıyla da oyunu kazanıyor. ABC’nin şu anda, SV’den 30 adet daha fazla çıkarılmış bloku bulunuyor. Kayıt için, zincir ilk ayrıldığından beri toplamda 171 blok çıkarıldı.

Peki, kim Bitcoin Cash hash savaşını gerçekten kazanıyor?

Kaygı veren gelişme, her iki Bitcoin Cash forkunun bölünmeden itibaren kaybediyor olmaları. Çoğu borsa fork hakkında fikir birliğine varılıncaya kadar Bitcoin Cash işlemlerini geçici olarak durdurdu. Ancak her iki  kripto para birimlerinin fiyatlarda önemli bir düşüş yaşayacak. Madenciler ise işlemleri zararına onaylıyor. Bitcoin geliştiricisi Jimmy Song’un tahminlerine göre her iki zincir de her gün fırsat maliyeti olarak 500.000 dolar kaybediyor.

Bu arada borsalar, uzun vadede hangi zincirin daha anlamlı hale geleceğini görmek için bekliyorlar. Tabii ki Binance ve Bitfinex gibi bazı borsalar her iki kripto parayı da en başında destekleme niyetlerini açıkladı. Peki, kim Bitcoin Cash savaşını gerçekten kazanıyor? Söylemek zor ama iki taraf da yenilgiyi kabul etmeye istekli değil.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin