XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

17 Kasım XRP fiyat analizi: XRP dar banttan çıkış arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Kasım XRP fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP düşüş sonrası 46 sent seviyesine tutunabildikten sonra 50 sent kapısından döndü
  • Dün ise 47 sent fiyatını sağlam bir destek olarak kullanan XRP, hafta sonuna dar bantta yatay hareketler ile başladı.
  • XRP fiyatının hafta sonu boyunca 4 saatlikte 200 HO seviyesini (0,4860 dolar) geçme mücadelesi vermesi bekleniyor.

17 Kasım XRP fiyat hareketleri

46 sent seviyelerinde sağlam bir destek bulan XRP, burada başlattığı hareket ile son 48 saat içerisinde önemli hareketli ortalama seviyelerini geçme çabasında. Fakat henüz bu seviyelerde oluşan direnci kırmayı başaramayan kripto para, yaptığı geri dönüşler ile dalgalı bir seyir oluşturarak devam ediyor.

Yükselme sonrası gelen düşüşler sonrası görülen kısa vadeli dip seviyeleri, bir önceki dip seviyesinden yukarı olduğu dikkat çekiyor. Öyle ki son düşüş sonrası, 46 sent taban olmuşken gelen toparlanma hareketinin 4 saatlik 200 HO seviyesinden dönmesi sonrası XRP’nin 47 sent seviyesinde taban yaptığını gördük.

Yukarı bölgede önemli direnç seviyesi 0,4860’ın geçilememesi ve aşağıda ise 47 sent seviyelerinin iyi savunulması XRP’de bir fiyat sıkışmasına yol açıyor.

Kısa vadede negatif bölgede izlediğimiz XRP ise henüz günlük grafikte ana trendini düşüş yönüne çevirmiş değil. Fakat yatayda bulunan günlük görünümün günlük ortalaması olan 0,4560 seviyesinin altına çekilmelerde negatife döneceğini söyleyebiliriz.

Yukarı yönde ise 0,4860 direnci geçilebilmesi sonrası 50 sentin hemen altında bulunan direnç seviyesi ikinci hedef olacaktır. Bu hedef seviyelerin kararlı geçilebilmesi ise XRP’de kazanımları artırıcı etkiye neden olabilir.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik XRP/USD grafiğinde MACD göstergesinin negatif bölgeden çıktığı görülüyor. İlk direnç seviyesi olan 0,4860’ın üzerine çıkılması MACD’nin de pozitif yönlü hareketine başlamasına neden olacak olup, yükseliş için tetikleyici bir katalizör olarak çalışmasını sağlayabilir.

Yükselişte olan diğer önemli bir gösterge ise stokastik osilatör. Stokastik göstergenin yazımız yayına hazırlanırken 4 saatlik görünümde aşırı alım bölgesinin hemen altında olması fiyat artışı için bir miktar daha potansiyel olduğunu gösteriyor. Her ne kadar RSI göstergesi 50 seviyesinin altında satıcılı bir seyir izliyor olsa da şu an yukarı yönlü ivme yapması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin