İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler

Bitcoin Cash hard fork beklentileri ile uçuşa geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash hard fork (mecburi çatallaşma) sürecine bir aydan daha kısa bir süre kalmasıyla birlikte fiyatında bir yükselme görüldü. Bu süreçle birlikte Bitcoin Cash, daha hızlı işlemlere ve yeni operasyon kodlarına sahip olacak

Bitcoin Cash hard fork ile birlikte daha hızlı olacak

Tüm kripto paraların lideri konumundaki Bitcoin, bilinmeyen bir grup ya da bilinmeyen dahiler tarafından tasarlanan, çığır açan teknolojiye dayanan devrimci bir fikirdi. Ancak, Bitcoin’deki popülarite azaldıkça, yatırım için yeni ortamlar oluşmaya başladı. Böylelikle kripto traderları da işlem hızlarının çok yavaş ve maliyetli olduğunu görmüş oldular.

Bu durum, Bitcoin’in Blockchain‘inden bir dizi mecburi çatallaşma ile Bitcoin Gold, Bitcoin Atom, Bitcoin Private ve Bitcoin Cash gibi altcoinlerin oluşmasına neden oldu. Bu altcoinler arasında ise Bitcoin Cash uzak ara en başarılı projeydi.

Bitcoin Cash, Ağustos 2017’de gerçekleşen mecburi çatallaşmanın bir sonucu olarak yatırımcıların beklentilerini bu yıl piyasa güçlükleri ile karşılaştırarak, bir aydan kısa bir süre kalan mecburi çatallaşmaya yaklaşmasıyla, dün 1000 dolar civarında işlem gördü.

Bitcoin Cash, Kripto para birimindeki tüccarların taleplerini ve özellikle de artan işlem hızlarını karşılamak için geliştirilen bir altcoindir. Bitcoin Cash’in geliştirilmesi ile blok büyüklüğü 1 ila 8 MB arasında arttırıldı. Ve işlem hızları günlerden dakikalara düştü. 15 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi planlanan güncelleme ile daha büyük blok boyutu elde edilecek ve şimdiye kadar ki en büyük yükseltme olarak, blok boyutu 32MB’ye yükseltilecek.

Yaklaşan çatallaşma da birkaç işlem kodu da eklenecek ya da bazı işlem kodları yeniden başlatılacak. Bu da Blockchain kuruluşu olan ExsulCoin’in kurucusu ve CEO’su James Song’a göre, Bitcoin Cash’de basit akıllı kontratların yürürlüğe girmesini sağlayacak:

“Bu özel haber, Bitcoin Cash ile birlikte pazara heyecan veren bir gelişme”

Bitcoin Cash, geçtiğimiz 24 saatte yüzde 9’un üzerinde bir kazanç elde etti. Ve 6 Nisan’da 603,71 dolar seviyesine düşen altcoin, yüzde 60’dan fazla yükselmiş oldu.

Bitcoin Cash hard fork sonrası daha değerli olacak

Bitcoin, genellikle yükselen ve alçalan değerlerini takip eden kripto para piyasalarına önderlik yapıyor.  Ancak Bitcoin Cash yaratıldığında ise değerinin ne olacağı çok az biliniyordu. Online cüzdanlarda tutulan Bitcoin Cash, işlem yapma zorlukları ve bazı suni nedenlerden dolayı genellikle anlık değerlere sahipti. Aynı zamanda sonbaharda yaşanan dalgalanmalar ve ardından 21 Aralık’ta 4.322 dolara ulaşmasıyla, adaşının göz kamaştırıcı yolculuğunu takip etmiş oldu.

Muazzam yükselişin ardından tüm kripto paralar gibi Bitcoin Cash’de 2018’in başlarında piyasa düzeltmesine maruz kalarak bir çöküş yaşadı. Fakat hala, birçok kişinin servetini korumak için kullandığı ve işlevsel bir para birimi olarak görülen, aynı zamanda da Bitcoin’e karşı çok yönlü bir alternatif olduğunu kanıtlandı. Likitidesi iyileştirilmiş ve sağlam bir token olarak erişebilirliği kanıtlanmış Bitcoin Cash, bir sonraki mecburi çatallaşmanın yaklaşması ile değerinin artmaya devam edeceği yönündeki beklentileri hala taze tutuyor.

Bitcoin Cash için bomba iddia: %150 artışla 2 bin dolara!

Öte yandan Bitcoin Cash henüz 750 dolar seviyelerinde bulunurken, 17 Nisan tarihinde altcoin ile ilgili bomba bir iddianın haberini yapmıştık. Bitcoin Cash’in kısa sürede 1000 doların üzerine çıkması ve altcoin ile ilgili beklentilerin sıcak olması bu iddiayı daha da güçlendirecek nitelikte. 17 Nisan’daki haberimizi kısaca hatırlatmak gerekirse;

Mayıs ayında Bitcoin Cash’in 2 bin doları aşacağı tahminiyle bomba bir iddiada bulunan raporda birçok piyasa gözlemcisinin ifadesi yer alıyor. Gözlemciler, Bitcoin Cash’in gelecekte giderek yaygınlaşacağı ortak fikrinde buluşmuş durumda.

Bahsi geçen rapora göre Bitcoin Cash için zor zamanların sonu gelmiş olabilir. Raporda yer alan tahminler dijital sektörün kesin performansını tahmin etmek için fiyatlar, işlem hacimleri, piyasa değerleri ve popülarite gibi verileri dikkate alıyor.

Mayıs ayı ile birlikte Bitcoin Cash’in 2 bin dolara erişeceğini iddia eden rapor, para biriminin birkaç hafta içinde %150 artış sergileyeceğini söylüyor.

newsbtc

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin