Bitcoin Token Alpha Versiyonu
Bitcoin Token Alpha Versiyonu

Bitcoin Cash geliştiricisi Clemens Ley, Bitcoin Token Alpha versiyonunu yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash, nakit ağında bir tokenizasyon sistemi ile birlikte yeni bir sözleşme başlattı. Bitcoin Cash (BCH) ağının geliştiricisi Clemens Ley, bir Javascript kütüphanesi olan Bitcoin Token Alpha versiyonunu yayınladı. Bu, BCH için otonom, tokenler olan sözleşmelerin oluşturulmasında kullanılabileceğini ve ödemelerin de web uygulamasında asimile edildiğini ortaya koydu.

Bitcoin Token Alpha versiyonu

Yazılım geliştiricisi Clemens Ley’in Bitcoin Token olarak bilinen bir proje ile geldiğine dair Ağustos ayında haberler yayıldı. Bu süre zarfında Ley, bunun prototip aşamasında olduğunu ancak planının yıl sonundan önce piyasaya sürüleceğini söyledi. Geliştirici tarafından bir alfa sürümü oluşturuldu ve bu geliştiricilere, BCH ağ uygulamalarının montajı için hayati önem taşıyan üç çalışma aracına bugüne kadar gelebildi. Üçlü bir veritabanı koleksiyonu, cüzdan ve bir token çözümünü içeriyor. Şu ana kadar alfa sürümü 0.0.1’de 103 dosya kaydedildi.

Uygulamanın nasıl derlendiği ile ilgili belgeleri gösteren bir yayın da yayınlandı. Tech-stack programlarını gösteren özellikler mevcut. Uygulama yapısı, okunabilir bir modda olan tokenize, Bitdb ve bir Javascript Bitcoin Cash Implementation kaynağı ile birlikte tasvir edilmekte. Aynı kaynak kodu herkese açık olarak sunulmadı, ancak geliştirici e-posta ile erken sürümleri ilgili kullanıcılara gönderiyor. Geliştirici, Alpha versiyonunun Fungible tokenleri destekleyebileceğini belirtiyor. Bunlar, Ethereum’un ERC-20’nin tokenleri ile aynı şekilde çalışır. Akıllı sözleşme desteği şu anda Bitcoin tokeninde mevcut değil.

Clemen Ley, 5 BCH Token projesini gerçekleştiriyor

BCH topluluğu, Twitter ve Reddit’te alfa versiyonundaki haberlerden sonra projeyi memnuniyetle karşıladı. Reddit’te görüldüğü gibi bazıları, projeyi Solucan deliği alternatifi olarak geldiği iddia etti. Bazı yorumcular, kaynak kodun neden kullanılmadığına ilişkin sorular sordu. Yapılan açıklamada projeye, BCH ağı, Keoken, Basit Muhasebe Protokolü ve Solucan deliği gibi diğer dört token projesinin de katıldığı açıklandı.

Bitcoin Token Protokolünü ERC-20 sistemi gibi kullanmak amaçlandı. Ancak, tokenler zincirde kripto-kittie tokenleriyle bir aksiliğe uğramaz. Ley, BCH zincirinin ölçeklendirme ile birleştirilmiş bir simge işlem olan Ethereum Network’e kıyasla daha iyi performans gösterebileceğine inanıyor. Ayrıca, BCH’nin Ethereum’un yapabildiği her şeyi yapabileceğini ve 10 ila 100x’e kadar daha ucuza mal olabileceğini belirtiyor.

Coingeek tarafından ortaya konulan token çözümü

Bitcoin Token’in Alpha versiyonunun piyasaya sürülmesinden sadece bir gün sonra, BCH taraftarları 5 geliştirici, yani Uddeen, Samuel Georges, James Belding, Brendan Lee ve Scott Barr tarafından geliştirilen bir başka proje hakkında haberler yayıldı. Aynı zamanda, 5 geliştiricinin Coingeek’in ev sahipliğinde düzenlenen bir belirleme yarışmasında 5.000.000 euro (6.4 milyon dolar) ödül kazandığı da ortaya çıktı.

Basın bildirisi, yeni projenin aslında BCH ağında da kullanılan teknolojiyi kullandığını, ancak yakında bir açıklama olmayacağı belirtildi. Coingeek tarafından yapılan basın açıklamasında teknik özelliklerin Kasım ayı ortasında muhtemelen sunulacağı söylendi.

Hard fork deneyiminden sonra BCH, kullanıcılarına tonlama yeteneklerini kazandırmaya çalışan Bitcoin Token Alpha sürümüyle geliştirdiği çok sayıda akıllı proje ve token vaat ediyor. Ayrıca Coingeek projesi piyasaya sürüldüğünde, bir sonraki 6. Ppoje açıklanacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin