Charlie Lee: “Hükumetler Bitcoin'i durduramaz ve bloke edemez.”
Charlie Lee: “Hükumetler Bitcoin'i durduramaz ve bloke edemez.”

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee: “Bitcoin hiç kimseye ait olamaz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Dünya Kripto Konferansı’nda kalabalığa hitap etti ve Bitcoin ve Litecoin gibi kripto paraların ne olduğu hakkında düşüncelerini açıkladı.

Litecoin’in kurucusu: “Bitcoin, Blockchain’de olduğu için sahip olunamaz.”

Lee, gün içinde ticaret yapmak için kullanılan kağıt para ya da altın gibi uygun parasal kavramları ele alıyor. Lee, altının değer taşıdığını ancak bunun nedeninin, “güzel görünüyor” olmasından değil, kıt doğası ve fiziksel mülkiyetten kaynaklandığını vurguluyor.

Diğer yandan Bitcoin, herhangi bir fiziksel forma sahip değil ve Lee’ye göre aslında neredeyse Blockchain’de olduğu için sahip olunamaz. Herkesin yapabileceği özel bir tuşa erişmek ve ona farklı bir adrese göndermek kolay. Charlie Lee, Bitcoin veya Litecoin olsun, tüm kripto paraların aynı olduğunu söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Aslında Bitcoin’e değerini veren ‘ses para özelliği’ ve bu yüzden Bitcoin dijital altın olarak adlandırılıyor.

Charlie Lee: “Hükumetler Bitcoin’i durduramaz ve bloke edemez.”

Charlie Lee daha sonra Bitcoin’e değerini veren dört temel özelliği açıklamaya devam ediyor. Fiat paranın, hükumetin üzerinde tam bir kontrol sahibi olduğu ve onunla istediklerini yapabildiği için merkezileştirildiğini söylüyor. Ayrıca Lee, Bitcoin ile dünyanın herhangi bir yerinde Bitcoin adresiyle herkese para göndermenin mümkün olduğunu ve Bitcoin’in ademi merkeziyetli olmadığı için hükumetin bunu durduramayacağını veya bloke edemeyeceğini de vurguluyor.

Daha sonra Bitcoin’in Blockchain’inde gerçekleşen işlemlerin değişmez olduğunu, bunun da Bitcoin’e değer veren ikinci özellik olduğunu ve gerçekleşen işlemlerin daha fazla değiştirilemeyeceğini veya tersine çevrilemeyeceğini açıklamaya devam ediyor. Hükumet, eğer yapmak istiyorsa, fiat para işlemlerini iptal edebilir ve ‘Poker Black Friday’ ile göstermeye devam edebilir.

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee: “Bitcoin’in değeri sıfır, çünkü benim için paraya mal oluyor.”

Charlie Lee, üçüncü özelliği şu sözlerle açıklıyor:

Proof-of-work ve rekabetçi madencilik, Bitcoin’in üretiminin bir sonucu, dolayısıyla Bitcoin’in değeri sıfır, çünkü benim için paraya mal oluyor. Paraya mal olmazsa, daha fazla sahtekarlık yapabilirdiniz.

Lee, fiat para biriminin değerinin zamanla katlanarak azaldığını belirtiyor. Charlie Lee, dördüncü özelliği şu sözlerle açıklıyor:

Fiat parası FED tarafından muazzam bir şekilde devalüe edildi ve niceliksel gevşeme gibi devalüasyon için süslü isimler ortaya koydu. Ancak aslında yaptığı şey para basmak ve herkesin parasını devalüe etmek.

“Bitcoin’in enflasyonu için zamanlama kodu belirlendi.”

Lee, Bitcoin’de bu durumun olmayacağını açıklamaya devam ediyor. Çünkü Bitcoin’in enflasyonu için zamanlama kodu belirlendi. Ayrıca Lee konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

21 milyona ulaşacağımız ve Bitcoin tedarikinin bundan daha fazla olamayacağı biliniyor. Ve fikir birliği olmadan bu değiştirilemez, bu yüzden herkes bunu değiştirmeyi kabul etmek zorunda.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin