Calvin Ayre: “Milyarlarca dolar ortadan kayboldu.”
Calvin Ayre: “Milyarlarca dolar ortadan kayboldu.”

Bitcoin Cash fork yarışında son durum: Hangi fork önde?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash hard forkuna destek veren kripto para borsalarından biri olan Poloniex, sunulan iki Bitcoin Cash fork için fork öncesi işlem yapma olanağı tanınıyor. Buna göre  Bitcoin Cash ABC ve Bitcoin Cash SV  ön işlem verilerine bakıldığında  rakipler arasında zaten net bir kazananı olduğunu açıkça görülüyor.

Poloniex’te görülen en son fiyat verilerine göre, BCH ABC’nin, anapara birimi BCH ile arasında yalnızca yaklaşık 100 ABD doları (yüzde 8) daha düşük işlem görüyor. Bununla birlikte, rakip BCH SV alternatifi kendi kendini Satoshi  olarak ilan eden ve bazen “Faketoshi” olarak adlandırılan Craig Wright tarafından destekleniyor. BCH SV ise grafikte görüldüğü gibi ana birim BCH’den yaklaşık yüzde 90 oranında düşük bir fiyat olan 52 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin Cash fork yarışında Bitcoin ABC açık ara önde gidiyor

Grafikte görülebileceği gibi, ilk birkaç saatlik ticaret, her iki alternatif için de son derece dalgalıydı. Ancak piyasa, Cuma sabah erken saatlerde bir miktar istikrar kazandı. Hem BCH ABC hem de BCH SV için piyasanın hala çok zayıf ve likit olmadığı görülüyor. Bu da pazarın dengesini bulana kadar daha düzensiz bir fiyat hareketinin bekleneceği anlamına geliyor.

Poloniex kullanıcılarının, Blockchain’de henüz bulunmayan bu coinlerin ticareti için, BCH coinini, BCH ABC veya BCH SV’den biri olan fork teklifleri ile değiştirmeleri gerekiyor. Böyle bir hamle, BCH SV’de görülen  yüzde 90’lık kayıplardan dolayı açık bir şekilde risk taşıyor.

Poloniex fork öncesi işlemlere karşı uyarıyor

Borsaya göre, sunulan forkların yatırım ve çekim işlemleri sadece gerçek hard forkun gerçekleşeceği 15 Kasım’dan sonra mümkün olacak. Bu arada, kullanıcılar coinleri borsada alım satım yapabiliyorlar. Ancak Poloniex gerçek hard fork öncesi yapılabilen BCH ve BCH alternatif coinleri arasındaki ticaret hakkında aşağıdaki gibi bir uyarıda bulundu:

Bu varlıklara yatırım yapmak oldukça riskli olabilir. Bu zincirlerden birinin forktan sonra ekonomik veya teknik açıdan uygun olmaması ve değerinin sıfıra düşmesi mümkün.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin