featured

Bitcoin Cash fiyat düzeltmesi sona eriyor! Yüzde 50 artış yakın mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 30 Haziran’da yeni bir yıllık zirveye ulaşan Bitcoin Cash (BCH), daha sonra fiyatında düşüş yaşadı. Ancak, bu düşüşün düzeltme aşamasının sona ermiş olabileceğine dair göstergeler bulunuyor.

BCH‘nin fiyatı şu ana kadar yalnızca küçük geri çekilmelerle %170’lik etkileyici bir artış gösterdi. Son kısa vadeli okumalar da düzeltmenin sona ermiş olabileceğini gösteriyor.

Haftalık grafikte yapılan teknik analiz, Bitcoin Cash fiyatının Mayıs 2021’den bu yana aşağı yönlü bir direnç çizgisi izlediğini ortaya koyuyor. Bu dönemde BCH’nin en düşük noktası, Aralık 2018’de kaydedilen tüm zamanların en düşük seviyesi olan 81 doların biraz üzerinde 86 dolar oldu.

Ancak o zamandan beri BCH fiyatında kayda değer bir artış yaşandı. Ocak 2023’te, kendisini 609 gün boyunca kısıtlayan alçalan direnç çizgisini nihayet kırdı. Haziran ayında patlama öncesi seviyelerine kısa bir geri dönüş olsa da BCH, çift dip modeli (yeşil simgeler) oluşturduktan sonra güçlü bir toparlanma yaşadı. Çift model, genellikle önemli yukarı hareketlere yol açan yükseliş olarak kabul edilir. Sonuç olarak, BCH fiyatı çift dip oluşumundan bu yana yaklaşık %170 arttı.

Bitcoin Cash, şu anda 285 dolar seviyesinin hemen altında işlem görüyor ve piyasanın bu seviyeye nasıl tepki vereceği, gelecekteki eğilimini belirlemede kritik öneme sahip olacak. Bölgeden gelen ret ve düşüş, madencilerin 263 milyar dolar çekmesiyle aynı zamana denk geldi.

Bitcoin Cash (BCH) Haftalık Fiyatı

Devam eden fiyat artışı, yatırımcılar tarafından piyasa koşullarını değerlendirmek ve alım veya satım kararları vermek için kullanılan bir momentum göstergesi olan haftalık RSI tarafından daha da destekleniyor. RSI okuması 50’nin üzerinde olduğunda ve yukarı doğru eğilim gösterdiğinde, boğaların bir avantaja sahip olduğunu gösterir ve potansiyel bir yükseliş eğilimine işaret eder. Mevcut durumda, RSI 50’nin üzerinde ve istikrarlı bir şekilde artıyor.

Dahası, yukarı yönlü hareketin tamamından önce bir yükseliş sapması (yeşil çizgi) vardı. Bu, genellikle yükseliş trendinin tersine dönmesiyle ilişkilendirilen ve devam eden fiyat artışına güvenilirlik katan ek bir cesaret verici işarettir.

Bitcoin Cash fiyat tahmini: Düzeltme tamamlandı mı?

Günlük zaman çerçevesinde yapılan analize göre, BCH için dalga sayımı analizi olumlu bir görünüm sergiliyor. Uzun vadeli dalga sayıları, BCH’nin güçlü bir yükseliş eğilimi gösterdiğini gösteriyor. Elliott Dalga Teorisi’ni kullanan analistler, tarihsel fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini inceleyerek eğilimin olası yönünü belirlemeye çalışırlar.

BCH’nin önemli bir artış gösterdiği dikkate alındığında, mevcut fiyat hareketinin beş dalgalı bir yukarı hareket başlattığı görülmektedir (beyaz dalgalar). Bu beş dalga arasında üçüncü dalga bir genişleme yaşamıştır, ayrıca bu beş dalgalı yükselişin en yaygın uzantısıdır.

18 Temmuz’da fiyat, 0.382 Fibonacci düzeltme destek seviyesinden (siyah) toparlandı. Fibonacci düzeltme seviyelerinin arkasındaki ilke, bir yönde önemli bir fiyat hareketinden sonra, fiyatın orijinal yönüne devam etmeden önce bir önceki seviyeye kısmen geri döneceğini ileri sürer. 0.382 seviyesi genellikle dördüncü dalganın sona erdiği yer olarak kabul edilir.

Eğer dalga sayımı doğruysa, Bitcoin Cash fiyatının beşinci dalga için 380-390 dolar aralığında tamamlanması beklenir. Bu aralık, birinci dalganın (beyaz) 4.21 uzantısından ve dördüncü dalganın (kırmızı) 1.61 geri çekilmesinden türetilir ve belirtilen fiyat aralığında devam eden yükseliş hareketi için potansiyel bir hedefi gösterir.

Mevcut fiyat durumuna göre, %50’lik bir artış beklenir.

Bitcoin Cash (BCH) Fiyat Dalga Sayısı

Ancak, Bitcoin Cash fiyatının 233 doların altına düşmesi durumunda, BCH’nin dördüncü dalga içinde hâlâ düzeltme hareketi yapmakta olduğu anlamına gelecektir. Bu senaryoda, fiyatın 200 dolara kadar düşmesi beklenir ve ardından yeni bir yıllık yüksek seviyeye doğru bir sıçrama yapması olasıdır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin