featured

Bitcoin Cash’in dirilişi devam ediyor: BCH fiyatı 300 doları geri alabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen hafta 180 dolar desteğini savunduktan sonra Bitcoin Cash (BCH) pazartesi günü 220 doları geri kazanarak piyasa değerine göre en büyük 20 kripto projesi arasında en çok kazanan oldu. Zincir üstü veri analizi, bir sonraki boğa rallisi sırasında BCH’nin fiyatını 300 dolar işaretine doğru itebilecek bazı hayati göstergeleri inceliyor.

Bitcoin Cash (BCH) fiyatı geçen hafta sahiplerini panik moduna soktu ve kritik 180 dolar destek seviyesini kaybetmeye yaklaştı. Ancak boğa balinaları ayı rüzgarlarına göğüs gererek fiyatların toparlanmasını tetikledi. Zincir üstü veri analizi, 20 Eylül’de yapılacak Fed faiz oranı açıklamasının riskli varlıklar için iyiye işaret etmesi halinde BCH fiyat rallisinin ne kadar yükselebileceğini inceliyor.

Bitcoin Cash balinaları alım baskısını artırdı

Bitcoin Cash (BCH) fiyatı eylül ayının ilk on gününde yüzde 19 düşüşle 226 dolardan 184 dolara geriledi. Ancak yoğun düşüş rüzgarlarına rağmen boğa kripto balinaları yükseliş duruşunu sürdürdü.

Zincir üzerindeki veriler, 1.000 ila 100.000 BCH coin tutan balinaların Bitcoin Cash’i bu hafta en çok kazananlar listesinde yukarılara taşımada nasıl önemli bir rol oynadığını gösteriyor. 31 Ağustos ve 18 Eylül tarihleri arasında 70.000 BCH coin satın alarak bakiyelerini 7,85 milyon BCH’den 7,92 BCH’ye çıkardılar.

Balina yatırımcılar, ideal olarak 100.000 dolar veya daha fazla olmak üzere önemli miktarda kripto para birimine sahip olan yüksek net değerli yatırımcılar veya tüzel kişilerdir. Finansal güçleri nedeniyle alım satım faaliyetleri genellikle piyasaları önemli ölçüde hareketlendirir.

Şu anki 222 dolarlık fiyatlarla, balinaların bu ay biriktirdiği 70.000 BCH yaklaşık 15,5 milyon dolar değerinde. Yukarıdaki grafik, fiyat artış trendine rağmen henüz yavaşlama belirtileri göstermediklerini göstermektedir.

Özellikle kurumsal şirketlerin, diğer yatırım alternatiflerinden elde edilen getiriyi etkilediği için Federal Rezerv gibi merkez bankaları tarafından belirlenen faiz oranlarındaki değişikliklere duyarlı olduğu bilinmektedir. Reuters ekonomistlerinin faiz oranlarının dondurulmasını öngördüğü göz önünde bulundurulduğunda, BCH balinaları 20 Eylül Fed Toplantısından sonra muhtemelen satın alma eğilimini artıracaktır.

Perakende yatırımcılar henüz harekete geçmedi

Son dönemdeki çift haneli fiyat artışlarına rağmen Bitcoin Cash hâlâ birçok perakende piyasa katılımcısının radarının altında kalmaya devam ediyor. Aşağıda gösterildiği gibi Bitcoin Cash 11 Eylül’den bu yana yükselişteyken Sosyal Baskınlık 12 Eylül’de yüzde 0,87’den 18 Eylül’de yüzde 0,55’e düşme eğilimi gösterdi.

Sosyal Baskınlık, bir kripto para ağının hakkında en çok konuşulan ilk 50 projeye kıyasla çektiği sosyal medya trafiğinin yüzdesini ölçer. Bir fiyat rallisi sırasında Sosyal Baskınlıktaki düşüş trendi, projenin henüz aşırı medya yutturmacası ve perakende pazar ilgisini çekmediği anlamına gelir.

Bitcoin Cash

Bu, Bitcoin Cash fiyatının henüz yerel bir zirveye ulaşmadığı ve piyasa coşkusu başlamadan önce daha fazla kazanç elde etmek için yeri olduğu anlamına gelebilir. Sonuç olarak Fed tahmin edildiği gibi faiz oranlarını değiştirmezse Bitcoin Cash balinaları satın alma baskısını daha da yoğunlaştırabilir. Perakende yatırımcılar da ralliye katılırsa her iki yatırımcı bloğu da BCH fiyat rallisini 300 dolara çıkarabilir.

BCH fiyat tahmini: Boğa balinaları 300 doları hedefleyebilir

Zincir içi perspektiften bakıldığında balinalar, özellikle yaklaşan Fed faiz oranı duyurusu kripto piyasasında olumlu bir tepkiyi tetiklerse 300 dolar bölgesine doğru başka bir BCH fiyat rallisini tetikleyebilir.

BCH fiyatının 245 dolar civarındaki ilk direnci ölçeklendirmesi halinde boğaların 300 doları zorlamak için ivme kazanabileceğini gösteriyor. Aşağıda gösterildiği üzere, 509.780 adres maksimum fiyat olan 246 dolardan 1,68 milyon BCH satın alarak 300 dolara giden yoldaki en büyük direnç kümesini oluşturdu.

Ancak Fed toplantısı sonucu balinaların iyimserliğini artırırsa BCH fiyat rallisi bu engeli ölçeklendirebilir ve Temmuz 2023’ten bu yana ilk kez 300 dolar seviyesini geri alabilir. Tersine Bitcoin Cash fiyatı 180 dolar seviyesinin altına düşerse ayılar kontrolü ele geçirebilir. Bununla birlikte aşağıda gösterildiği üzere 162.580 adres minimum 211 dolar fiyattan 2,08 milyon BCH satın almıştır.

Bu adresler, özellikle perakende yatırımcıların da fiyat rallisine katılması halinde önemli bir destek sağlayabilir. Pek olası olmasa da 211 dolarlık destek seviyesi çökerse BCH fiyatı sonunda 180 dolara düşebilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin