bitcoin cash bitmain
Bitcoin Cash, bu flaş haber sonrası yüzde 10 oranında artış gördü

Bitcoin Cash’in değer kaybının Bitmain ile ilgisi var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto topluluğu, 23 Kasım’da Bitcoin Cash (BCH) hash savaşlarının sona ermesinden sonra rahat bir nefes aldı. Aynı ayın 14’ünde resmen başlamış olan hash savaşları, BCH topluluğunun uygulanacak yükseltme konusunda hemfikir olmadığı iki fraksiyondan kaynaklanıyordu. Bu, daha sonra Craig Wright (Bitcoin SV) ve Roger Ver ve Bitmain CEO’su Jihan Wu tarafından yönetilen gruplar arasında çetin bir savaşa yol açtı. İki grup, ​​sonunda BCH Blockchain’ine hard fork uyguladı.

Wu, Bitcoin madenciliği için ASIC çiplerini tasarlama konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Bitmain’in şu anki CEO’su. Şirket ayrıca en büyük iki Bitcoin madencilik havuzu olan BTC.com ve Antpool’u da işletiyor.

Bitmain’de sorun belirtileri

Bitmain’deki ilk sorun belirtileri, Jihan Wu’nun yönetim kurulu değişikliği sonrasında şirketin yönetim kurulu yöneticisi olarak görevinden alınması ile baş gösterdi. Jihan’ın yerini Zhan Ketuan’ın aldığı bildirildi. Değişikliğin nedeni açıklanmadı ama aynı gün, Çin’in uzak batı bölgesi Xinjiang’da bulunan 90.000 madenci aceleyle Bitcoin Cash ABC – şu anki BCH- çıkarmak için görevlendirildi.

Hash savaşları bittikten sonra, Bitmain’in 3. Çeyrek mali verilerinin, şirketin 740 Milyon dolarlık zarara işaret ettiği görüldü. Bu miktar hash savaşlarının finansman maliyetini içermiyor. Şirket tarafından onaylanmayan zararlar, birçok kişi tarafından gündemdeki IPO’nun Bitmain yönetimi tarafından bir çıkış stratejisi olduğu konusunda spekülasyon yapılmasına neden oldu.

Bitmex’teki bir ekip tarafından yapılan araştırmaya göre, her iki grubun BCH hash savaşlarından kaynaklanan ortak kaybı 10 milyon doları aşmış olabilir. Bitmain, aynı zamanda, Kripto pazar koşullarını gerekçe göstererek, İsrail’deki Blockchain geliştirme merkezini de kapattı.

Bitmain’e karşı beklenmedik dava

Hash savaşlarından kısa bir süre sonra, UnitedCorp, aralarında Bitmain, Bitcoin.com, Roger Ver, Kraken Bitcoin borsasında bulunduğu kişi ve firmalara 15 Kasım hard forkunda sonra Bitcoin Cash ağını gasp ettikleri gerekçesiyle bir dava açıldı.

Bitmain’in BCH’yi tasfiye ettiği söylentileri

Kripto Twitter’da dolaşan diğer söylentiler, Bitmain’in BCH stokunu 600 milyon dolarlık toplam borçlarını ödemek için tasfiye ettiğini iddia ediyor.

https://twitter.com/btcking555/status/1073460328770490368

Aynı twitter kullanıcısı, daha önce Bitmain’in 3. Çeyrek kayıplarının 740 Milyon doları bulabileceği konusunda bilgi veren kişiydi. Kullanıcı ayrıca son twitinde şunları söylemişti:

“TAHMİN: Bitmain,  1,2 – 1,5 milyar dolar net zarar ile yılı bitirecek ve sektörde en çok para kaybettiren şirket olarak yerini alacak. #BitmainIPO @HKEXGroup”

Bitmain’in mali sıkıntıda olduğu söylentilerinin doğru doğru çıkması durumunda, Bitcoin Cash’in neden, coinmarketcap.com’daki 4. sırasından şimdiki 7. sırasına düştüğü açıklığa kavuşmuş olur. Hash savaşlarından önce BCH 500 dolar civarında işlem görüyordu. Dijital varlık şimdi bir ay içinde yüzde 83’lük bir değer düşüşü ile 86 dolara kadar geriledi.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin