Son gelişmelerle kripto liderliği Avrupa’nın
Son gelişmelerle kripto liderliği Avrupa’nın

Artık kripto liderliği Asya’da değil Avrupa’da

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasalarını etkileyen tüm haberler, genellikle Uzak Doğu Asya (Japonya ve Kore) veya Uzak Batı’dan (Büyük ABD) geliyor. Ancak son birkaç ayda gelen haberler, ülkeler kriptoya dostça yatırım yapmak için ciddi girişimlerde bulunduğundan tüm dikkatleri kripto liderliği konusunda Avrupa’ya kaydırdı.

Son gelişmelerle kripto liderliği Avrupa’nın

Avrupa, Avrupa Birliği’ndeki bazı ülkeler ve düzenleyiciler tarafından sunulan düzenleyici engelleri nedeniyle Avrupa’da çok küçük bir kripto pazarı oldu. Ancak, yakın zamanda gelen haberler Avrupa’nın, kripto para dünyasında çok daha büyük bir rol oynayacağını gösteriyor.

Avrupa’nın en büyük pazarı Almanya ve ülke konu kriptolara geldiğinde hayal kırıklığına uğratmadı. Almanya’nın en büyük ikinci borsası Boerse Stuttgart Group, 2019’un ilk yarısında bir kripto para işlem platformu kurmaya hazırlanıyor. Firma, bu hafta bir dijital varlıklar ticareti altyapısı oluşturmak için yerel bir fintech şirketi SolarisBank ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Ülkede bankacılık lisansı ile çalışan SolarisBank, aynı zamanda Boerse’nin girişim için bankacılık ortağı olacak.

swiss etp

Dünyanın ilk ETP’si İsviçre’den

Yine piyasaları etkileyen bir başka haber de Alman Blockchain kuruluşu olan Bitwala’nın Almanya’da kripto bankacılığı başlattığını açıklamasıyla geldi. Bu hareket ile Bitwala, “kripto ve geleneksel bankacılık arasındaki uçurumu kapatacağını” iddia ediyor. Bitwala için bankacılık çözümü, bir banka lisansı olan ve Alman tarafından tamamen düzenlenmiş olan yerel fintech startup’ı SolarisBank ile ortaklaşa geliştirildi. Lisans vermeye yetkili finansal düzenleyici makamlar ise Federal Finansal Denetleyici Kurum (BaFin) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB).

Dünyanın ilk kripto tabanlı borsada işlem gören ürününe (ETP) İsviçre sahip oldu. İsviçre’de SIX Borsası ile kripto tabanlı bir ETP’nin listelenmesi, kriptolar için borsada işlem gören bir ürün için neredeyse 2 yıllık bir bekleyişi sona erdirdi. SEC hala bir BTC ETF’yi onaylamaktan uzak olsa da İsviçre Borsası, bu kripto ürününün borsadaki hacimlerinin yüksek olduğu açıkladı.

Avrupa Blockchain Ortaklığı, Avrupa'yı dağıtık defter teknolojisi hakkında ciddileşmiş buluyor

Avrupa, kripto dostu bir bölge olma yolunda ilerliyor

Önümüzdeki dönemde İsveç’in Nasdaq‘ı zaten Bitcoin ETN’yi listeleyecek. Ağustos 2018’de İsveçli Nasdaq Borsası ABD’li yatırımcıların ticaret yapma ve Bitcoin’e yatırım yapmaları için güvenli bir yol sağlayan, denizaşırı listelenen bir enstrüman olan yeni bir alternatif başlattı. Her ne kadar Bitcoin Tracker One (ETN) olarak adlandırılan ürün 2015’ten beri Nasdaq Stockholm alışverişinde işlem görse de son zamanlarda ABD doları cinsinden alıntı yapmaya başladı. Borsa İsveç borsasında listelenmiş olmasına rağmen, ABD doları cinsinden bir versiyonu sunmayı başardı.

Avrupa’dan gelen son derece olumlu haber akışıyla birlikte, kıtanın kripto dostu bir bölge olma yolunda doğru yönde ilerlediği anlaşılıyor. Daha fazla ülke kriptolara açıldıkça kripto paraların benimsenmesi ve kullanılması sadece ticaretin ve spekülasyonun ötesinde olacak.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin