ABD yetkilileri yaptıkları inceleme ile fiyat düşüşünü tetiklemiş olabilir mi?
ABD yetkilileri yaptıkları inceleme ile fiyat düşüşünü tetiklemiş olabilir mi?

Bitcoin Cash Blockchain’i bölündü: Artık BCH’nin iki ayrı versiyonu var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash hard fork kodu aktif hale getirildi. Bitcoin Cash Blockchain’i bu güncellemenin ardından ikiye bölündü. Artık protokolün iki rakip uygulaması piyasada.

Bitcoin Cash Blockchain’i iki rakip kripto para ortaya çıkardı

Ancak şimdilik hangi zincirin BCH ağının baskın zinciri olacağı ya ada uzun vadede iki farklı zincir ile birlikte mi devam edeceği net değil. Bitcoin Cash madencileri arasındaki 556.766 numaralı son ortak blok, SVPool tarafından çıkarıldı. Bitcoin ABC’yi destekleyen Bitcoin.com madencilik havuzunun bulduğu yeni blokla birlikte zincir resmen ikiye bölündü.

Özetlemek gerekirse Bitcoin Cash’in lider geliştirici grubu Bitcoin ABC tarafından ortaya konan uygulama, kripto para birimleri arasında daha iyi birlikte çalışabilirliği desteklemek için ek kodun yanı sıra blok kapasitesini artırmak gibi bir dizi teknik güncellemeyi de ortaya çıkardı. Bitcoin “Satoshi Vision” ya da Bitcoin SV olarak adlandırılan diğer uygulama, bu değişiklikleri reddederek emekli kodu orijinal Bitcoin protokolünden geri yüklüyor ve blok boyutunu 32 MB’den 128 MB’ye çıkarıyor.

Rakip zincirler arasında geçiş olabilir

Bu olaya öncülük ederken, hevesli Bitcoin SV taraftarı Craig Wright, zincir sabotaj tehditleri, hem bir Bitcoin SV zincirini hem de potansiyel olarak ölümcül hasara yol açabilecek bir Bitcoin ABC zinciri üzerinde boş bloklar oluşturmaya yönelik hash rate’in kullanılmasını önerdi.

Bitcoin ABC destekçileri tarafından reddedilemese de hard fork aktivasyonundan üç gün önce veriler, Bitcoin SV’yi destekleyen Bitcoin Cash madenciliği havuzlarının, ağın toplam hash rate’inin çoğunluğunu fiilen birleştirdiğini ortaya koydu. Bu da tehdidi takip etme konusunda güçlü bir kabiliyet olduğunu gösterdi. Hash gücüyle ilgili bu rakamlar hala değişime açık. Gerçekten de, bir taraftan diğerine destek geçişinin yanı sıra her iki zinciri de güçlendirmek için ilave kaynakların eklenmesi olasılığı da var.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin