kripto para
Araştırma: Kripto para ticareti en çok hangi ülkelerden yapılıyor?

Araştırma: Kripto ticareti en çok hangi ülkelerden yapılıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’li, Rus ve Çinli traderler, kripto para ticareti yapan liderler konumundalar. Belarus merkezli bir dijital pazarlama ve danışmanlık firması olan BDCenter, en popüler 30 borsa ve birkaç küçük şirketi analiz ettikten sonra hazırladığı detaylı raporun bir bölümünde bu konuya değiniyor.

BDCenter araştırma verilerien göre Türkiye 5. sırada

Araştırmacılar, üçüncü taraf araştırmalarının yanı sıra kripto para borsalarının hedef kitlerini trader profil verilerini kullanarak analiz etiler.  BDCenter, bu metodoloji ve bulgularına dayanarak ABD, Rusya ve Çin traderlerinin toplamın yüzde 60’ını oluşturduğu ABD borsalarındaki kripto traderlerinin ise bu toplamın yüzde 30’unu temsil ettikleri sonucuna vardı. Türkiye ise bu sıralamada Avrupa ülkeleri arasında lider olmakla birlikte yüzde 7,35 oranı ile 5. Sırada yer alıyor.

Kripto para ticareti en çok 25 – 34 yaş grubunda yapılıyor

Ayrıca, demografik veriler, 25-34 yaş grubunun en çok işlem yapanlar (yüzde 37’den fazla), daha genç kesimin (18-24), neredeyse yüzde 18’inin olduğunu gösteriyor. Ayrıca, işlem yapanların yüzde 70’inden fazlası, erkeklerden (yüzde 48) oluşuyor. (exx.com kripto borsası istisna) Çoğu kripto traderi yüksek eğitimi tamamlamış, ancak bunların önemli bir yüzdesi hala lisans veya lisansüstü programlarda yer alıyor. Traderler için en popüler üniversite mezunları ise matematiksel ve ekonomi bölümlerini içeriyor.

Hiç veya az deneyime sahip tüccarlar en büyük grubu oluştururken ardından kıdemli ve küçük kripto traderleri geliyor. Ayrıca, kullanıcılar, borsalardaki kullanıcı faaliyetlerini izleyerek, ortalama kullanıcının ortalama tutma oranının ayda ortalama 7 ila 12 ziyaretle birlikte platformda yaklaşık 10 dakika harcadığını gösteriyor. Kullanıcılar ortalama 4 ila 13 kripto parayı takip ederken en popüler olanları ise BTC, ETH, XRP, BCH ve LTC olarak gözüküyor.

Araştırmacılar ayrıca kripto para tüccarlarının ortak özelliklerini de belirlemişler. Araştırmaya göre, ortalama tüccar çalışmaları veya işlem stratejileri geliştirmeleri analitik bir akıl ile ve analitik araçlar kullanılarak yapılıyor.

Kurslar, web seminerleri veya ticaret üzerine atölyelere katılımlar varlık yönetimi ve piyasaya yönelik yoğun bir ilgiye işaret ederken yatırım ürünleri ve hizmetleri konusunda bilgi sahibi olunmasına olanak tanıyor. Ayrıca, araştırmacılar, üst düzey yatırımcıların Python ve R programlama dillerini kullanabildiğini belirtiyor.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin